Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Jelentősen emelkedni fog a Teslák ára

A globális chiphiány következtében Elon Muskék is rákényszerültek arra, hogy emeljenek a népszerű modellek árán, így a jövőben drágábban juthatunk hozzá az elektromos autók császárának tartott márka gépjárműveihez.

...svg content...Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Egy Twitter-bejegyzésben válaszolt a Tesla vezérigazgatója arra a kérdésre, miért történt meg az áremelés. Elon Musk arról írt, bár elhiszi, hogy nem tetszik az irány sokaknak, egyúttal meg kell érteniük, hogy a globális chipkrízis miatt nem volt más lehetőségük:

„Az árak az egész iparágban tapasztalt, ellátási láncra gyakorolt árnyomás miatt emelkednek. Különösen a nyersanyagok miatt.” Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A Teslánál korábban a Model 3 és a Model Y esetében már történt számottevő áremelés, a mostani néhány hónapon belül már az ötödik hasonló árváltoztatás volt, ami kihatott az eladásokra is – adta hírül a Business Insider portál.

A globális autóipart érzékenyen érintették a koronavírus-járvány miatt kialakult ellátásilánc-problémák, legfőképpen a számítógépes komponensek és chipek hiánya járult hozzá a válság létrejöttéhez.

A félvezetők hiánya miatt szignifikáns visszaesés lesz 2021-ben, az előzetes becslések szerint körülbelül 110 milliárd dolláros mínuszt generálhatnak a nagyvállalatok, amire az autóipar történetében még egyszer sem volt példa.

Habár korábban úgy tűnt, a Tesla átvészelheti a krízist, ők sem úszták meg, az ellátási láncban keletkezett nehézségeknek köszönhetően a nagyobb teljesítmény leadására képes Tesla Model S Plaid megjelenését el kellett halasztani június 10-re.

A cég árfolyama 11,4 százalékot zuhant 2021-ben a tavaly decemberi értékekhez viszonyítva, javulás kizárólag akkor várható, ha sikerül megoldani a félvezetők problémáját, erre azonban még hónapok, ha nem évek szükségesek.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.