Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,37 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
453,36 Ft
Bitcoin
62,837 $

Müller Cecília fontos információkat közölt a 12-15 évesek oltásáról

Több kérdés is érkezett az operatív törzshöz azzal kapcsolatban, hogy mikor kezdődhet meg a 12-15 évek koronavírus elleni oltása.

Fotó: Földesi Marianna gyógyszertári asszisztens előkészíti a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 27-én. MTI/Vajda János
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Müller Cecília országos tisztifőorvos is jelen volt az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján, aminek a végén arra a kérdésre is válaszolt, hogy mikor kezdődhet meg Magyarországon a 12-15 évesek koronavírus elleni oltása.

„Természetesen mi is folyamatosan figyelemmel kísérjük a változásokat, bármely egészségügyi hatóság, vagy grémium is közli, így értesültünk arról, hogy az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyta a 12-15 évesek oltását is.” Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Szlávik szerint a gyerekek beoltása nélkül is legyőzhető lenne a járvány

„Egyelőre vizsgáljuk, és az operatív törzs fog döntést hozni abban a kérdésben, hogy Magyarországon alkalmazzuk-e, és mikor a 12-15 éveseknek a védőoltását.” – zárta le válaszát az országos tisztifőorvos kedd délelőtt.