Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Megkezdte a Samsung az új iPhone-okhoz tervezett 120 Hz-es képernyők gyártását

Minden jel arra utal, hogy a dél-koreai gyártó kijelzőrészlegén megkezdődött a 120 Hz-es képernyőfrissítési sebességre alkalmas LTPO panelek előállítási folyamata.

Illusztráció/MacRumors
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A MacRumors hírportál értesülései szerint az iPad Pro táblagépeknél 2017-ben debütált ProMotion technológia a következő generációs iPhone-készülékek esetében is elérhető lesz, így 60 Hz helyett 120 Hz-es képernyőt kaphatnak az Apple okostelefonjai.

Ming-Chi Kuo elemző korábban már elárulta, bennfentes források alapján a Pro és a Pro Max modellek esetében várható a frissítés, míg az alapmodell és a Mini továbbra is marad a 60 Hz-es paneleknél. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A legutóbbi hírekből kifolyólag sejteni lehet, hogy az új OLED-képernyők gyártásai beindultak, a Samsung és az LG üzemeiben ugyanis már LTPO-panelek előállítására álltak át, ami azt jelenti, őszre elkészülhetnek az új mobilok debütálásához szükséges kijelzők.

Idén egy hónappal korábban láttak neki a panelek gyártásának, ami teljesen logikus, hiszen tavaly a koronavírus-járvány intenzív terjedését megakadályozandó ideiglenesen bezárták az üzemeket, ezért komoly csúszások léptek fel.

A Samsung Display állítólag május közepén indította el az LTPO OLED-panelek összeszerelését, míg az LG Display hó végén kezdte meg a szükséges alkotóelemek beszerzését és legyártását.

Bár az iPhone 13 esetében túlságosan nagy újításokra a 120 Hz-es kijelzőn kívül nem számíthatunk elődjéhez képest, a szűkebb notch és a feljavított kamerarendszer mégis arra ösztönözheti majd az Apple-rajongókat, hogy lecseréljék régebbi készülékeiket.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.