Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,375 $

„Eddig nem vizsgált” bizonyítékai lehetnek az amerikai hírszerzésnek a COVID-19 eredetéről

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden csütörtökön megfogadta, közzé fogja tenni az ország hírszerzésének jelentését a koronavírus eredetéről, hacsak „valami közbe nem jön.”

MTI/EPA/Etienne Laurent
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az Egyesült Államok hírszerzésének „eddig nem vizsgált” bizonyítéka van a koronavírus eredetéről egy kormányközeli forrás szerint. A Sputnik a New York Timesra hivatkozva írt arról, hogy ezeket még tovább kell elemezniük számítógéppel a hatóságoknak, így „nem árulhatnak el róla többet.”

Joe Biden már szerdán kiadott egy közleményt, amiben arra szólította fel a hírszerzést, hogy 90 napon belül szerezzenek minél több információt, amelyből ki lehet deríteni, honnan terjedt el a fél világot megbénító járvány. Soron kívül Megtalálták az állami gondozásból eltűnt 13 éves fiút

Biden hozzátette, az amerikai titkosszolgálatok „két valószínű helyzetet tartanak nyilván”, azonban egyelőre nem találtak döntő bizonyítékot arról, állattal való érintkezés nyomán terjedt-e át emberre a koronavírus, vagy a Vuhani Virológiai Intézet egy laborából szabadult-e ki.

A WHO márciusban tette közé az ugyanezt a kérdést vizsgáló bizottságának jelentését, amelyben a laborból való kiszivárgást „nagyon valószerűtlennek” tartják.

Mindezt azután, hogy az akkori amerikai elnök, Donald Trump többször is úgy nyilatkozott, a vírust egy kínai laborból eresztették szabadon, amit Kína rendre cáfolt és a WHO is jelezte, hogy a vírus genomszakasza bizonyítja annak természetes eredetét.

6.5-es erősségű földrengés rázta meg Jáva szigetét

6.5-es erősségű földrengés rázta meg az indonéziai Jáva szigetének partjait, a rengéseket egészen Jakartáig és Bandungig érezni lehetett.