Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Felmentette a köztársasági elnök a Magyar Honvédség parancsnokát

A legújabb Magyar Közlönyből kiderült, hogy Áder János felmentette Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát.

...svg content...MTI/Mészáros János
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A döntés 2021. június 1-jétől kezdődően lép hatályba, az államfő által jegyzett határozatban azonban hivatalos indoklás egyelőre nem szerepel. Az elküldött parancsnok kinevezése Benkő Tibor honvédelmi miniszter személyes kérésére történt meg 2019-ben, határozott idejű, négy évre szóló megbízással.

Orbán Viktor Korom Ferenc kinevezésekor a mai, modern kor kihívásainak megfelelően újraszervezett, ütőképes, hazája iránt elkötelezett hadsereget kért, illetve azt, hogy tegye vonzóvá a fiatalok számára a szakmát. Soron kívül Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

„Ahhoz ugyanis, hogy a magyar hadsereg erős lehessen, elsősorban a fiatalokat kell megnyerni a honvédelem ügyének” – olvasható a miniszterelnöki portál aktuális bejegyzésében.

Áder János legutoljára februárban hívatta magához a parancsnokot, hogy megvitassák és megbeszéljék a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzetet.

Az elküldött Korom Ferenc akkor azt mondta, a köztársasági elnök felkérésére adott helyzetjelentést a Magyar Honvédség helyzetéről, a honvédelmi és haderő-fejlesztési programról, valamint a katonák pandémiás helyzettel összefüggésben végrehajtott feladatairól, egyúttal közölte, Áder János elégedettnek bizonyult az eredményekkel.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel élő interjút ad a Kossuth Rádió vendégeként, minden bizonnyal a Robert Fico ellen elkövetett merénylet lesz az egyik fő téma.