Áder János kegyelmet adott Kertész Ágnesnek

Fotó: Unsplash/Saad Chaudhry
not image

Borbély Fanni

2021.május.17 - 17:45

A nőt korábban 10 évnyi fegyházra ítélte a bíróság, miután az ítélet szerint Kertész Ágnes kábítószert kevert férje italába, ezt követően pedig több alkalommal megszúrta, melynek következtében a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Kertész Ágnes a bíróságon próbálta bizonyítani igazát, miszerint évek óta bántalmazó kapcsolatban élt, férje pedig válogatott pszichés módszerekkel kínozta őt, akkoriban azonban a bíróságon ezt nem vették figyelembe.

Az ATV a Blikk értesülései alapján azt írja, Áder János köztársasági elnök kegyelmet adott Kertész Ágnesnek, ezt pedig a nő korábbi ügyvédje is megerősítette:

“Áder János döntése értelmében 10 év helyett csak ötöt kell leülnie és azt sem fegyházban hanem fogházban”

– közölte Lichy, aki annak idején beadta a kérelmet.

A vádirat szerint Kertész Ágnes kábítószert tett férje italába, majd a drog hatása alatt lévő férfit több alkalommal is megszúrta, mely idő alatt közös gyermekük végig a fürdőszobában tartózkodott. A nő még mindig kitart amellett, hogy nem akarta bántani gyermeke apját, a férfi önmagát sebezte meg, és amikor ezt észlelte segíteni akart neki, azonban dulakodni kezdtek, melynek következtében mindketten megsérültek.

A bíróság másodfokon sem a nő javára hozott ítéletet, így Kertész Ágnes 2019-ben megkezdte 10 éves büntetését, azonban még mielőtt bevonult volna a börtönbe ügyvédje segítségével kegyelmi kérelmet adott be Áder Jánosnak.