Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,30 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
458,44 Ft
Bitcoin
63,868 $

Íme az új, M1X chippel felszerelt Mac Mini

Először csodálhatjuk meg renderfotókon az asztali gépek egyik legígéretesebb darabját, amivel az Apple forradalmasíthatja a piacot.

YouTube/Jon Prosser
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A híres Apple-szivárogtató, Jon Prosser legújabb videójában olyan fényképeket mutatott be a következő generációs Mac Minikről, amelyeket még egyszer sem láthattunk.

A pletykák és szivárogtatások alapján összeállított modellek belsejében minden bizonnyal a cupertinóiak saját fejlesztésű chipjének felturbózott változata, az M1X vagy M2 duruzsolhat, ami sokkal gyorsabb lehet jelenlegi társához képest. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Ami a portokat illeti, az új Mac Mini négy darab USB 4.0/Thunderbolt 3 type-C csatlakozót, két USB-A portot, ethernet, HDMI és mágneses töltőcsatlakozót kapott.

Meglepetésnek számít, hogy a next-gen Mac Mini teljes fémborítás helyett plexiüveg kialakítással érkezhet, amit egyelőre nem tudunk mire vélni, ám Prosser szerint azért eszközölték a drasztikus változtatást, mert ezáltal könnyebben tudják különböző árnyalatú színekbe öltöztetni a készüléket.

Az Apple az új Mac Miniket valószínűsíthetően a június 7-én esedékes WWDC konferencián mutathatja be a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro laptopok mellett, melyek szintén a combos M1X/M2 lapkákkal büszkélkedhetnek majd.

Mindhárom gép processzora összesen 10 maggal rendelkezhet, melyek közül kettő kifejezetten a teljesítmény-hatékonyságra lett beállítva, míg memória szempontjából egészen 64 GB RAM-ig mehetünk el a modellek kiválasztása során.