Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,88 Ft
Euró
390,42 Ft
Font
456,49 Ft
Bitcoin
61,785 $

Trump: “Az okos emberek számára nyilvánvaló volt”, hogy a Covid egy vuhani laborból származik

Az egykori amerikai elnök, Donald Trump egy interjúban kedden elmondta, hogy “az okos emberek számára nyilvánvaló volt”, hogy a koronavírus egy vuhani laboratóriumból származik.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi, a koronavírus eredetének felkutatásával megbízott szakértõi védõruházatot viselnek Hupej tartomány állategészségügyi hivatalának vuhani épületében 2021. február 2-án. Vuhan, a közép-kínai Hupej tartomány székvárosa a világjárvány legelsõ, ismert gócpontja. Maria Van Kerkhove, a WHO Covid-19 kérdésekben illetékes egyik vezetõjének közleménye szerint a küldöttség tagjai eredményesnek tartják az eddigi megbeszéléseket kínai partnereikkel. MTI/AP
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

“Nem volt kétséges számomra. A sajtó azért bírált, mert Kína rengeteg embert befolyásol. Hunter Bidenről is gondoskodtak. Joe Bidenről is gondoskodtak. Mindenkiről gondoskodtak, nemde? Az emberek nem akarták kimondani, hogy “Kína”. Általában Oroszországot hibáztatják. Mindig csak Oroszország, Oroszország, Oroszország, de én már az elején megmondtam, hogy Vuhanból jött a vírus” – magyarázta az egykori elnök Steve Cortesnek, a Newsmax műsorvezetőjének. 

A New York Post szerint Trump már eljárta a győzelmi táncot kedden, még az interjú előtt, miután Xavier Beccera egészségügyi miniszter felszólította az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) egy átlátható, tudományos alapú vizsgálatra a koronavírus eredetével kapcsolatban.  Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

Trump nyilatkozata szerint most már mindenki egyetért vele, aki korábban kritizálta, amikor a járvány kirobbanásának korai szakaszaiban közölte, hogy Vuhant hibáztatja a koronavírusért. 

Azt az elméletet, hogy a koronavírus egy vuhani virológiai laborból szabadult ki, a sajtó és szakértők is rendre elutasították, ám az elmúlt hetekben újra lendületet kapott a WHO széles körben kritizált vizsgálatának eredményei közelése után, mely szerint a vírus valószínűleg állati közvetítés útján kezdett embereket fertőzni.

A New York Post a Wall Street Journal vasárnapi cikkére hivatkozva azt írja, hogy a Vuhani Virológia Intézet három kutatója 2019 novemberében súlyosan megbetegedett és kórházi ápolásra szorult.