Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,02 Ft
Euró
400,98 Ft
Font
478,99 Ft
Bitcoin
59,483 $

Egy szakértő szerint nem kell még lemondani a külföldi nyaralásról

Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró szerint rendkívüli volt a forgalom a hazai szállodákban a pünkösdi hosszú hétvégén, és azt jósolta, a nyár még zsúfoltabb lehet, bár jelezte, áremelésekre lehet számítani.

Belföld
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A hirado.hu beszámolója szerint a közmédia Ma Reggel nevű műsorának vendége volt Kiss Róbert Richárd szakújságíró, aki arról beszélt, hogy a pünkösdi hétvége a legtöbb itthoni szállodában teltházat hozott.

Mint mondta, a megszokott helyek mellett, mint a Balaton környéke, a járvány alatt eddig fel nem fedezett, eldugottabb környékek is felkapottak lettek, elsősorban az Őrséget emelte ki. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a verőfényes napsütést a hétvégén

Elmondta, az idei szezon sokkal jobb lesz, mint a tavaly nyári, holott akkor is „szünetet tartott” a járvány a nyáron, amikor szintlén kimagasló volt a forgalom. Hozzátette azonban, hogy július-augusztus környékétől áremelkedésre kell számítani, legalábbis a népszerűbb helyeken mindenképpen – erre már korábban is többen figyelmeztettek.

Az európai nyaralásra áttérve Kiss arról beszélt, hogy mivel az európai zöldkártya bevezetése akár júliusig is csúszhat az idegenforgalomból élő országok bánatára, egyre több olyan kétoldalú megállapodásra kell majd számítanunk, mint amit Szerbiával vagy Szlovéniával kötöttünk.

„Az egészségügyi helyzet sem lesz ilyen drámai (a tavaly nyári időszak alapján a nyarat nem szereti a vírus), nagyon sokan oltakoznak, és az idegenforgalmi szolgáltatók lobbiereje is elég erős. Mindez arra mutat, hogy egyre inkább nyissanak az országok”

Vitézy Dávid szerint maga Lázár János rúgta ki a MÁV-HÉV vezért

Vitézy Dávid hamar reagált a MÁV-HÉV vezérigazgatójának kirúgására, aminek híre gyorsan bejárta a magyar sajtót.