Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,217 $

Felszólították az uniós vezetők Fehéroroszországot, hogy engedje tovább a leszállított gépet

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és David Sassoli, az Európai Parlament elnöke is felszólította a fehérorosz hatóságokat, hogy engedjék továbbutazni a leszállított repülőgépet Vilniusz felé.

...svg content...Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök (j) beszédet mond a minszki Gyõzelem téren 2021. május 9-én. Fehéroroszországban ezen a napon ünneplik a náci Németország felett a második világháborúban aratott gyõzelem 76. évfordulóját. MTI/AP/BelTa pool/Maxim Guchek
Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Mint arról mi is beszámoltunk, bombariadóra hivatkozva leszállítottak egy Athénból Vilniuszba tartó Ryanair-járatot Minszkben, a gép leparancsolásának valós oka viszont az volt, hogy a belarusz rendőrök le tudjanak tartóztatni egy ellenzéki bloggert.

Az eset azonnali felháborodást keltett, mivel a fehéroroszok harci repülőket is bevetettek a járat leszállíttatásához, ezzel pedig rémületet keltettek a körülményekről egyébként mit sem tudó utasok nagy részének körében. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kijelentette, aggódva figyelik a belarusz hatóságok tevékenységét és felszólítja őket arra, hogy azonnal engedjék tovább a járatot a rajta lévő utasokkal együtt – idézte a TASS hírügynökség.

Ursula von der Leyen is reagált az esetre, aki szintén elfogadhatatlannak nevezte, amit Lukasenkáék tettek. Mint írta, minden utasnak engedni kell a továbbutazást, valamint kijelentette, hogy a nemzetközi légiközlekedés szabályai megsértésének súlyos következményei lesznek.

„Folyamatosan figyeljük a Ryanair járatának minszki kényszerleszállása kapcsán kibontakozott eseményeket, valamint Roman Protasevics aktivista és újságíró letartóztatását. Azonnali magyarázatot követelünk, az aktivistát pedig el kell engedni. A járat 171 utasát pedig mindenféle kockázat nélkül tovább kell engedni”

írta Davide Sassoli.

Protasevicsre azért vadásztak a fehérorosz hatóságok, mert ő volt az alapítója a NEXTA nevű Telegram-csatornának, amely cenzúrázatlanul számolt be a fehérorosz tüntetésekről és a hatóságok elképesztő brutalitásáról és jogsértéseiről.

Itt az újabb mérföldkő, nagy földgáz-üzletet kötött a Mol-csoport

A Mol-csoport ezúttal Azerbajdzsánnal kötött egy nagyon fontos üzletet.

Ázsia Expressz: újabb páros búcsúzott, drámai volt a vége

Újabb hajszán van túl az Ázsia Expressz mezőnye, aminek a végén egy páros számára véget ért a verseny a világ másik felén.