Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,82 Ft
Euró
378,82 Ft
Font
442,14 Ft
Bitcoin
44,198 $

További Hírek

Szankciókkal próbálja meg térdre kényszeríteni a Lukasenka-rezsimet Brüsszel, azonban nem kalkuláltak a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szétosztandó pénzeivel.

Egy elmenekült fehéroroszokat tömörítő emberi jogi szervezet vezetőjét holtan találták otthona közelében, miután néhány órával ezt megelőzően eltűnt.

Fehéroroszországban új szintre lépett a titkosszolgálat – minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy elhallgassák a Lukasenka-ellenes politikusokat és a változást kívánó állampolgárokat.

Korrupciós vádakra hivatkozva 14 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte egy fehérorosz bíróság Viktor Babarikót, akit éppen akkor vettek őrizetbe, amikor bejelentette volna indulását az elnökválasztáson.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára figyelmeztette Oroszországot és Fehéroroszországot, hogy ne fenyegessék a szövetségeseiket, különben fel kell lépniük ez ellen.

Rolandas Kiskis, Litvánia bűnügyi rendőrségének vezetője megerősítette, hogy Lengyelország és az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) is külön vizsgálatot indítottak a Ryanair-incidens ügyében.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke felháborodását fejezte ki a fehérorosz hatóságok vasárnapi akciója és Roman Protaszevics ellenzéki újságíró letartóztatása kapcsán.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és David Sassoli, az Európai Parlament elnöke is felszólította a fehérorosz hatóságokat, hogy engedjék továbbutazni a leszállított repülőgépet Vilniusz felé.

Személyesen Alekszandr Lukasenka rendelte el a Ryanair egyik járatának leszállását, hogy le tudják tartóztatni Roman Protasevicset.

Büntetőfeljelentést tettek Alekszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnökével szemben az állami rendvédelmi szervek embertelen bánásmódja miatt.