Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,26 Ft
Euró
401,27 Ft
Font
479,44 Ft
Bitcoin
60,597 $

Egy hajszálra Magyarország a 4,9 millió beoltottól: május 21.

Talán ezekben a pillanatokban már meg is van a 4,9 millió beoltott, ami azt is jelenti, hogy hétvégén átléphetjük az 5 millió beoltottat.

...svg content...Fotó: Az összes Magyarországon elérhető vakcina - balról jobbra: AstraZeneca, Moderna, Szputnyik V első és második adagja, Janssen, Sinopharm és Pfizer-BioNTech - felhasznált ampullái Soós Zoltán nyíregyházi háziorvos rendelőjében 2021. május 20-án. MTI/Balázs Attila
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A vártnak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök nagyon fontos bejelentésekkel kezdte a napot a Kossuth Rádióban, közvetlen azután, hogy részt vett az operatív törzs hajnali ülésén, ahol számos kiemelt pontot fogalmaztak meg.

Miközben már azt is tudhatjuk, hogy Magyarország miért nem vesz részt az EU következő vakcinamegrendelésében, egyre biztatóbb adatok látnak napvilágot a harmadik hullámról, ami szép lassan eltűnik. Soron kívül Fidesz: Magyar Péter egy hónap után betalált a munkahelyére

Ez javarészt a sok beadott oltásnak köszönhető, melyekből a friss adatok szerint már 4 898 866-ot rögzítettek. Eddig összesen 4 898 866-an kapták meg az oltásukat, és 2 886 292-en vannak, akik a második vakcinájukat is felvehették.

Az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett – a készlet erejéig – Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca oltások foglalhatóak. Ezzel együtt azt is tudhatjuk, hogy már nem kell SMS értesítésre várni a Pfizer foglalásához.

Azonnali hatállyal távozik a MÁV-HÉV vezére

A járatritkítós ügyet követően távozik azonnali hatállyal a MÁV-HÉV vezére, amit időközben hivatalos formában is megerősítettek.