Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,014 $

Francia sajtó: két feltételt támasztott Mbappé a hosszabbításához

Továbbra sem hosszabbította meg a 2022 nyarán lejáró szerződését Kylian Mbappé a Paris-Saint Germain csapatával, így könnyen lehet, hogy már idén nyáron távozik.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Getty pool/David Ramos
Sport
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Már régóta húzódik a 22 éves francia támadó hosszabbításának az ügye, az elmúlt hónapok során nem sikerült a tárgyalások terén előrelépni. A jelenlegi értesülések alapján ráadásul úgy tudni, az Európa-bajnokság előtt nem is fog dönteni a jövőjéről.

A PSG és Leonardo személyesen az egyik fő céljának tekinti, hogy sikerüljön magukhoz láncolni a francia támadót, és legalább három évre, 2025-ig kívánnak vele hosszabbítani. Mbappé számára ez azonban túlságosan is hosszú táv, ugyanis már 2019 óta fontolgatja a távozását. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

A Le Parisien értesülései alapján az AS pedig arról számolt be, hogy Kylian Mbappé hajlandó lenne hosszabbítani a PSG-vel, ám kettő feltételt támasztott, amelyek közül az egyik a szerződés hosszára, másik a keretre vonatkozik.

A szerződés hossza kapcsán az a francia támadó feltétele, hogy legfeljebb csak 2023 nyaráig lenne hajlandó hosszabbítani és nem 2025-ig, hogy ott legyen a lehetősége annak, hogy amennyiben úgy szeretne, 2022 nyarán távozhasson.

Ez részben azzal is magyarázható, hogy már több hír látott arról napvilágot, hogy Mbappét a Liverpool és a Real Madrid is szeretné magához csábítani, utóbbi iránt ráadásul a francia futballista is élénken érdeklődik.

A másik ilyen feltétel pedig, hogy a Paris Saint-Germain erősítse meg annyira a keretét, hogy európai szinten is erősen versenyképes legyen, ugyanis ennek kapcsán kételyei vannak a 22 éves támadónak, miután kiestek a Manchester City ellen a Bajnokok Ligájából.

A francia lap úgy tudja, Mbappé csak abban az esetben marad a fővárosiaknál, ha legalább egy minőségi jobbhátvédet és egy kreatív középpályást igazol a csapat, mert úgy érzi, ezekből hiány van a Paris Saint-Germain keretében.

Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést a közmédia Magyar Péter beszéde után

Az MTVA hivatalos közleményben tagadta Magyar Péter állításait.