Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,26 Ft
Euró
401,27 Ft
Font
479,44 Ft
Bitcoin
60,597 $

Ha AstraZeneca oltásra vársz, jobb sietned

Erről az operatív törzs ideje alatt esett szó, tehát azok, akik erre az oltásra várnak, igyekezzenek regisztrálni, időpontot foglalni.

...svg content...Fot ó: A Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni oltóanyaga (balról) és az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcinája Gaszner András háziorvos kecskeméti rendelőjében az oltás napján, 2021. május 12-én. MTI/Bús Csaba
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Több fontos bejelentés is történt az operatív törzs szerdai médiaeseményén, így többek között az is kiderült, hogy már nem kell SMS-re várni a Pfizer időpontfoglalásához, illetve nem lesz több külön oltási akció a 16-18 évesek körében.

Ez azt is jelenti, hogy a fiatalok ugyanúgy foglalhatnak időpontot a Pfizerre, mint teszik azt a felnőttek. A szülői belegyezőnyilatkozat azonban továbbra is szükséges az oltás felvételéhez, és azok, akik még nem regisztráltak, nem foglaltak időpontot, hiába mennek el az oltóhelyekre, nem kaphatnak oltást. Soron kívül Fidesz: Magyar Péter egy hónap után betalált a munkahelyére

Jelenleg 700 ezer olyan regisztráltról tudni, akik nem vették fel az oltásukat, mert valószínűleg valamelyik vakcinára várnak. Azok, akik az AstraZeneca vakcináját szeretnék, igyekezzenek, mert már csak nagyon korlátozott mennyiségben lehet rá időpontot foglalni.

Ebből a vakcinából ugyanis a vártnál kisebb szállítmányok fognak érkezni a következő időszakban, és emiatt a beérkező adatokat a második körös oltásukra fogják felhasználni. Új első körös AstraZenca-oltás egyelőre nem lesz meghirdetve a nagyon korlátozott mennyiségek okán.

Azonnali hatállyal távozik a MÁV-HÉV vezére

A járatritkítós ügyet követően távozik azonnali hatállyal a MÁV-HÉV vezére, amit időközben hivatalos formában is megerősítettek.