Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,85 Ft
Euró
400,07 Ft
Font
478,37 Ft
Bitcoin
60,809 $

Jóváhagyták Ausztriában a Sinopharm-vakcinát, a Szputnyik V-t viszont elutasították

Nyugati szomszédunknál fordult a kocka, és a korábbi híresztelésekkel ellentétben végül elfogadták a kínai koronavírus elleni védőoltás használatát.

...svg content...MTI/Rosta Tibor
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Múlt héten még úgy tűnt, hogy Ausztria a kínai állami cég, a Sinopharm vakcináját és az orosz Szputnyik V védőoltást sem fogja elismerni, mint ahogyan a hozzájuk kötődő védettségi igazolvány sem, most mégis változott a helyzet.

Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter hétfő este bejelentette, Ausztria legitimnek ismeri el a Sinopharm-vakcinával történő oltást is – olvasható a Kurier hírportál tudósításában. Soron kívül Undorító dolgokat művelt óvodáskorú rokonával egy miskolci fiatal

Mivel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) május 7-én engedélyezte a Sinopharm szükséghelyzeti alkalmazását a 18 éven felüliek esetében, ezért az osztrákok sem akartak ellentmondásos döntést hozni.

Mindeközben az orosz fejlesztésű Szputnyik V-t továbbra sem engedélyezték a hatóságok, így bár elvileg oltani lehet vele, a hivatalos dokumentumokba nem jegyzik be oltottként azokat az embereket, akik megkapták a vakcinát.