Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,81 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
454,32 Ft
Bitcoin
64,329 $

Kisiklott egy hatalmas tehervonat, több tucat embert kellett evakuálni a környékről

Műtrágyákat és egyéb kémiai anyagokat szállított az a 47 szerelvényből álló tehervonat, amely tegnap délután siklott ki az Iowa államban található Sibley városában.

Twitter/ABC News
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Sibley városvezetője az ABC News televíziócsatornának adott interjújában elmondta, az incidens során személyi sérülések szerencsére nem történtek, ám a kémiai anyag szivárgása és robbanásveszély miatt ki kellett menekíteniük a környékbelieket.

Osceola megye katasztrófavédelmi hivatalának döntése értelmében összesen 80 helyi lakost evakuáltak, miközben a kivezényelt tűzoltók megkezdték a lángok oltását, ami körülbelül három órán keresztül tartott. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

Szakértőket is kiküldtek, akik megállapították, hogy pontosan milyen vegyszerekről lehetett szó, a Vöröskereszt helyi szervezete pedig ideiglenes menedéket biztosított a bajba jutott családok számára.

Egyelőre nem tudni, mikor térhetnek vissza otthonaikba az érintettek, a helyszínelés és a takarítási munkálatok ugyanis még javában zajlanak, ám minden bizonnyal hétvégére már végezhetnek a feladatokkal.

Megszólalt a martonvásári légibaleset egyik áldozatának édesanyja

Mint mondta, fiának nem temetése lesz, a tervek szerint búcsúztatón engedik el utolsó útjára.