Bombariadó miatt kellett evakuálni a cseh belügyminisztérium épületét

Jakub Kulhánek cseh külügyminiszter, Jan Hamacek cseh miniszterelnök-helyettes és Andrej Babis cseh miniszterelnök (b-j) sajtótájékoztatót tart Prágában 2021. április 22-én. Kulhánek elmondta, hogy Csehország további orosz diplomatákat utasít ki, miután Oroszország nem teljesítette Prága azon követelését, hogy április 22-én délig engedélyezze a Moszkvából elõzõleg kiutasított cseh diplomaták visszatérését munkahelyükre.Az orosz államfõ, illetve a külügyminisztérium szóvivõi egyaránt elfogadhatatlannak minõsítették a cseh követelést, és hangsúlyozták, hogy ilyen hangnem Moszkva irányában megengedhetetlen. MTI/EPA/Martin Divisek
not image

Nagy Noel

2021.április.27 - 10:27

Csehország belügyminisztériuma a hivatalos Twitter-fiókján jelentette be, hogy ismeretlen fenyegetés miatt evakuálni kényszerültek a belügyminisztérium Letná-i épületét.

Mint írják, egyelőre ismeretlen forrásból érkezett a fenyegetés, ám ez elegendő volt arra, hogy bombariadóra hivatkozva evakuálni kelljen a belügyminisztérium épületét, és a szükséges biztonsági lépéseket megtegyék.

Egyelőre nem hoztak nyilvánosságra további információkat, a helyi sajtó beszámolói alapján azonban arról tudni, hogy Jan Hamacek belügyminiszter helyi idő szerint délben fog az esetről sajtótájékoztatót tartani.

Arról szintén nem állnak rendelkezésre információk, hogy a bombafenyegetés valós vagy félrevezető volt, és amennyiben valós, akkor történt-e személyi sérülés vagy vagyoni károsodás.

Az eset érdekessége, hogy Hamacek a mai nap folyamán fontos bejelentésre készült, ugyanis ma jelentette volna be az új külügyminiszter-helyettest. Ez a poszt azt követően üresedett meg, hogy az eddigi helyettes, Jakub Kulhanek külügyminiszterré lépett elő.