Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,87 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,96 Ft
Bitcoin
64,259 $

Június közepétől Európában is elérhetővé válhat a nyálalapú koronavírus-gyorsteszt

A kezdetek idején magzatkorban lévő koronavírus-tesztek jelentős fejlődésen mentek keresztül a járvány időszaka alatt, az egy napos eredménykiértékelési időt már sok esetben sikerült csak órákra, vagy akár kevesebb mint egy órára csökkenteni.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A SKILLCELL nevű biotechnológiai cég, a CNRS SYS2DIAG laboratórium és a VOGO digitális cég által alkotott francia konzorcium bejelentette, hogy megkezdték egy nyálalapú koronavírus-gyorsteszt előállítását, ami potenciálisan egy óra alatt is képes kiértékelni a mintavételek eredményét.

Az EasyCov névvel ellátott tesztfelszerelés első példányai állítólag már június közepén piacra kerülhetnek, és rém egyszerűen működnek: a tesztelés alá vont beteg nyelve alól körülbelül 1 milliliternyi nyálat vesznek és elemzik ki ezt követően. A tesztet egyelőre szigorúan kórházi körülmények között, az egészségügyi dolgozók fogják elvégezni. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

Az egyesült államokbeli Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság még május elején hagyott jóvá olyan nyálalapú koronavírus-teszteteket, amiket otthon is el lehet végezni, viszont el kell küldeni egy laboratórium számára az eredmények kiértékelésére. Ezzel ellentétes megközelítést alkalmaznak a francia teszttel, vélhetően a pontos mintavételek érdekében.

Ha sikerül a tömeggyártást is beindítani, jelentősen megkönnyítheti az öreg kontinens számára a járvány elleni harcot, ugyanis ahogy eddig is hangoztatták, a tesztelés a kulcsa mindennek. Ott van például Vuhan esete, akik az újonnan megjelent fertőzöttek ellen az egész város letesztelésével válaszolnak, ami precedenst állíthat a többi ország előtt, ha esetleg hasonló gondjuk adódik.

Eközben a víruslabor igazgatója szerint közük nem volt a koronavírushoz a pandémia megjelenése előtt:

https://liner.hu/a-vuhani-viruslabor-igazgatoja-szerint-meg-nem-volt-dolguk-virussal-a-covid-19-jarvany-elott/

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Testvére helyett akart motoros vizsgát tenni, és ez még mind semmi

Rendőrségi ügy lett belőle, miután úgy döntött, a testvére helyett megy motoros vizsgára, de hamar lebuktak.

Súlyos baleset történt Baján, vonat elé hajtott egy kamion

Ezúttal egy kamionos okozott komoly fennakadást, amikor vonat elé hajtott, mely mintegy 200 méterre állt meg a vasúti átjárótól, de nem siklott ki.