Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,35 Ft
Euró
388,23 Ft
Font
452,67 Ft
Bitcoin
63,228 $

Humanitárius segítséget küldhet Izraelnek a magyar kormány

Humanitárius támogatást küldhet Izraelnek a magyar kormány a Hungary Helps Program keretében.

Fotó: Shai Pal/Unsplash
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a Spirit Fm Magyarország segít! című műsorának vendégeként elmondta, hogy Magyarország készen áll humanitárius támogatásokat küldeni Izrael részére – írja az atv.hu.

„A Hungary Helps Program eddig is támogatta a humanitárius igényeket mind az izraeli, mind a palesztin oldalon. A magyar kormányzat elítéli a Hamasz terrorista szervezet támadásait, amelyeket Izrael és az izraeli emberek ellen elkövettek az elmúlt napokban. A Hungary Helps Programnak több támogatott projektje van Izraelben az iskolák és az oktatás területén is. A jelenlegi kiélezett helyzetben is nyitott az államtitkárság, hogy megvizsgálja a további támogatások lehetőségét” – jelentette ki Tristan. Soron kívül Kedden napközben beborulhat az ég, néhol záporokra is van kilátás

Talán háborúnak lehet értelmezni, de inkább aszimmetrikus hadviselésről van szó Izraelben. Nagyon óvatosan kell fogalmazni és értelmezni is ezt a konfliktust. Az izraeli-palesztin konfliktus nem egy vallási, hanem egy etnikai alapú konfliktus, amit áthat a vallási indíttatás is”  – tette hozzá az államtitkár. 

Azbej Tristan hangsúlyozta, hogy Magyarország mindig a konfliktusok erőszakmentes rendezését, a diplomáciai tárgyalásokat és a békés együttélést szorgalmazza.