Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,70 Ft
Euró
389,12 Ft
Font
452,54 Ft
Bitcoin
63,092 $

Mit gondol a lakosság a fizetős vakcinákról?

Egy friss közvélemény-kutatás eredményei alapján a 18 év feletti magyarok 60 százaléka véli úgy, hogy a vakcináért nem kellene fizetni, hiszen az oltás jelenleg is önkéntes alapon működik.

Fotó: Unsplash/Spencer Davis
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Pulzus Kutató és a Napi.hu által közösen végzett reprezentatív közvélemény-kutatás a felnőtt lakosság véleményére volt kíváncsi arra vonatkozóan, hogy mekkora lenne a társadalmi elfogadottsága annak, ha fizetni kellene a koronavírus elleni oltásért.

Az eredmények alapján a 18 évnél idősebbek 60 százaléka vélte úgy, hogy semennyit sem kellene fizetni az oltóanyagokért, hiszen jelenleg is önkéntes alapon működik az oltás. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A fennmaradó 40 százalékból 14 százalék fizetne legfeljebb 10 ezer forintot a vakcináért, míg a 10-50 ezer forint közötti összeget csak 12 százalék vállalta volna be, a maradék 5 százalék akár 50-100 ezer forint közötti összeget is fizetne, s egy 9 százalékos réteg akár 100 ezernél is többet lenne hajlandó adni az oltásért.

A nemek közötti arányok tekintetében egészen egyértelmű adatok rajzolódtak ki: a férfiak 51 százaléka nem fizetne az oltásért, míg a nők 69 százaléka válaszolt úgy, hogy nem vállalná be a fizetős rendszert.

A nyugdíjas korúak esetében talán nem meglepő, hogy 76 százalékuk egyáltalán nem fizetne az oltóanyagért, míg a 40-59 éveseknél ez az arány 60, a fiatalabbaknál pedig 47 százalék.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.