Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,581 $

Könnygázfelhőben kellett lejátszania mérkőzését a River Platenek Kolumbiában

Barranquillában hatalmas tüntetések közepette rendezték meg a Copa Libertadores meccsét a Junior és a River Plate között, amelyet a sűrű könnygázfelhő ellenére sem szakítottak félbe.

...svg content...Forrás: Twitter / River Plate
Sport
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A kolumbiai Junior és az argentin River Plate játékosai, illetve edzői is folyamatosan a szemüket törölgették, mivel szerdai Copa Libertadores-mérkőzésük előtt a rendőrök a barranquillai stadion melletti tüntető tömeget könnygázzal próbálták feloszlatni a CNN cikke szerint.

Korábban rögzített képek tanúsága szerint a River rövidített is a bemelegítésen hasonló okokból. A Romelio Martinez stadion fogja majd júliusban rendezni az idei Copa America fináléját. A meccset végül folyamatos szirénaszó és dörrenések mellett játszották le, 1-1-es döntetlen lett. Soron kívül Donald Trump átlépett egy határt, szellemi fogyatékosnak nevezte Kamala Harrist

Az országban két hete zajlanak nagy létszámú tüntetések az Iván Duque kormánya által bejelentett adóemelések miatt. Bár ezeket pár nap múlva visszavonták és a pénzügyminiszter is lemondott, de a tüntetők attól félnek, salátatörvényekbe rejtve visszahozzák az adóreformot, ezért Duque kormányának távozását követelik.

Szintén Kolumbiában, Pereirában az Atletico Nacional és az uruguayi Nacional meccse kezdődött egy óra késéssel a tüntetések mellett, míg egy nappal később, szintén Barranquillában az America de Cali és az Atletico Mineiro mérkőzése ötször is félbeszakadt a könnygáz miatt.

A Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség a múlt heti kolumbiai meccseket Paraguayba és Ecuadorba vitte, hogy a tüntetések ne zavarjanak be, azonban az eheti incidensek különösen aggasztóak lehetnek, tekintve, hogy egy hónap múlva Argentinával közösen Kolumbia rendezi a Copa Americát. 15 meccset fognak itt tartani, a döntőre pedig július 10-én Barranquillában kerülne sor.

Magyar Péter bejelentette, milyen esetben mond le a mentelmi jogáról

Ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett egy levelet Magyar Péter, aki elárulta, mikor mond le a mentelmi jogáról.