Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Újabb mérföldkövet értünk el az oltások terén

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke megerősítette, hogy 4.5 millió magyar állampolgár megkapta legalább az első adag koronavírus-vakcináját.

Schradi Zsolt neurológus rezidens beolt egy nőt a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 11-én. MTI/Balázs Attila
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Már-már szokásokhoz hűen Orbán Viktor videót tett közzé a következő oltási mérföldkőről, ezúttal arról, hogy elértük a 4.5 millió beoltott magyar állampolgárt. Közülük 2.6 millió magyar már a második oltását is megkapta, így már teljesen immunizálva vannak.

Ha kiindulunk az operatív törzs által reggel közzétett adatokból, erősen megnyomták az oltóorvosok a mostani délelőttöt, ugyanis még 17 ezer oltott hiányzott a 4.5 milliós mérföldkőhöz, ám végül ezt sikerült teljesíteni.

Ezzel pedig már fél millió beoltott hiányzik ahhoz, hogy a nyitás következő hullámában belekezdjen a kormány. Erről még egyelőre nem árultak el részletesebb információkat, annyit tudni, hogy május 28-tól már biztosan engedélyezni fogják a lakodalmakat, beoltottaktól függetlenül.

Magyarországon meglehetősen gyorsan eljutottunk a négy millió beoltotthoz május elejére, ám azóta némileg megtorpant az oltakozási kedv. A regisztráltak száma már 5 millió felett van, így a következő mérföldkő megdöntésére már jelentkezett elegendő ember.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.