Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,31 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
455,23 Ft
Bitcoin
57,017 $

Egy ország azt állítja, a lakosság 108 százaléka megkapta a koronavírus elleni védőoltást

A Naurui Köztársaság egészségügyi minisztériuma bejelentette, hogy a teljes felnőtt lakosság átesett a covid elleni vakcinán, így mostantól szabad életet élhetnek.

Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Ausztrália partjaitól északkeletre található apró szigetország kormánya szerint új világrekordot állítottak fel, ugyanis számításaik alapján a nauruiak 108 százalékát beoltották az AstraZeneca vakcinájával – adta hírül az AFP.

Sokakban felmerülhet a kérdés, vajon megőrültek-e a döntéshozók, hogy nem vették észre az elírást. Nos, nem erről van szó, mivel az ország annyi vakcinát kapott, hogy nemcsak a szigeten élő 7 392 lakost, hanem a betelepült külföldieket is be tudták oltani. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A naurui kormány hivatalos közleményében arról írnak, hihetetlenül boldog mindenki az országban, hogy a világon elsőként válhattak koronavírus-mentes régióvá, ezért már alig várják, hogy újrainduljon a korábban megszokott élet.

Nauru az Egészségügyi Világszervezet Covax-programja révén jutott hozzá a lakosság átoltásához szükséges vakcinamennyiséghez, melyeket főként a szegényebb sorsú országok számára különítettek el.

Miközben Nauru védetté vált, és átestek az immunitáshoz elengedhetetlen mindkét dózison az állampolgárok, az óvintézkedéseket továbbra is megtartották, mondván addig nem kerülhet le a maszk, amíg nem fejti ki a vakcina a maximális hatékonyságát, ez pedig még néhány hetet igénybe vehet.

Nauru sikertörténete példaértékű lehet a fejlődő országok számára, hiszen robusztus teszteléssel és gyors vakcinációval elérték, hogy a koronavírus-járvány elkerülje őket, igaz, esetükben csak néhány ezer emberről beszélhetünk.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.