Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,786 $

365 milliárd dollárnyi bitcoin tűnt el a piacról Elon Musk bejelentése után

A bitcoinon kívül szinte az összes kriptovaluta, köztük az ethereum és a dogecoin jegyzése is bezuhant Elon Musk bejelentésére, miszerint környezetvédelmi megfontolásokból kifolyólag mostantól nem lehet bitcoinnal Teslát vásárolni.

Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Tesla-vezér a Twitteren aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a bitcoinbányászat és -tranzakciók miatt gyors ütemben nőni kezdett a fosszilis anyagok, különösen a szén felhasználása, ami a legkörnyezetszennyezőbb. A cég ezért úgy döntött, hogy felhagy a bitcoin elfogadásával.

Elon Musk bejelentésére zuhanni kezdtek a kriptodevizák jegyzései, így például a bitcoin árfolyama kora reggel 15 százalékos gyengüléssel, 48 ezer dolláron állt – adta hírül a CNBC. Soron kívül Gyurcsány szerint Magyar többet árt az ellenzéki oldalon, mint a kormány oldalán

Elemzők megjegyezték, hogy már a Tesla vezetőjének bejelentése előtt is eladási nyomás alatt álltak a kriptodevizák.

A Tesla márciusban tette lehetővé az autóvásárlást bitcoinért. Előzőleg, februárban a Tesla 1,5 milliárd dollártért vásárolt bitcoint. Szakértők szerint a bitcoin karbonlábnyoma nagyjából Szingapúréval egyezik meg, az előállításához szükséges energiafogyasztás pedig annyi, mint Hollandiáé.

Akár 15 év börtönt is kaphat, aki azonos neműekkel kezd kapcsolatba Irakban

Az iraki parlament szombaton elfogadta a törvényt, amely a vallási értékek védelmére hivatkozva akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhat az azonos neműek kapcsolataira.

Nem volt még olyan népszerűtlen elnöke az USA-nak, mint Joe Biden

Egy friss Gallup-felmérés szerint Joe Biden elnök népszerűsége 38,7%-ra esett, ami az elmúlt 70 év legalacsonyabb szintjét jelenti egy amerikai elnök esetében.