Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,11 Ft
Euró
385,66 Ft
Font
451,33 Ft
Bitcoin
70,822 $

Videón, ahogy az izraeli Vaskupola-rendszer működésbe lép a palesztin bombákkal szemben

Az Izraeli Védelmi Sereg reggeli közleménye szerint az elmúlt 38 órában több mint 1050 rakétát lőttek ki az ország területére, s mindegyik Palesztina irányából érkezett.

...svg content...Elfogórakétát lõ ki az izraeli hadsereg Vaskupola légvédelmi rendszere a Gázai övezet palesztin fegyvereseinek rakétatámadása ellen Askelónban 2021. május 11-én. MTI/AP/Ariel Schalit
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Izraeli Védelmi Sereg hivatalos Twitter-oldalán közzétett, Tel-Avivban készült felvételeken is látszik, ahogyan a Vaskupola légvédelmi rendszer működésbe lép, és tulajdonképpen befogja az országra kilőtt rakétákat.

Az ország déli részén szintén hatékonyan működik a Vaskupola.

A légvédelmi rendszer remekül működik, ugyanis egy rakéta kivételével minden támadást el tudtak hárítani, azonban az Izraeli Védelmi Sereg kijelentette, egyértelműen úgy vélik, hogy a Hamász célja, hogy izraeli civileket gyilkoljon meg.

Tel-Aviv belvárosa felett így nézett ki a rakéták elhárítása.

A kedden történt támadások során egy rakéta sajnos célba ért, mely eltalált egy iskolát és egy kórházat is, melyre válaszul a légierő közel 500 terrorista célpontot támadott meg a Gázai övezetben.

A gázai egészségügyi minisztérium közleménye szerint eddig 35 ember vesztette életét a konfliktusban, köztük 12 gyermek és 3 palesztin gyermek, és további 233 fő sérült meg, míg Izraelben eddig 5 ember esett a támadások áldozatául – írja az Origo.

Karácsony odaszólt: „Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere keményen odaszólt Vitézy Dávidnak, akit okos fiúnak tart, de szerinte jobb, ha nem bíznak rá közpénzt.

Halálos áldozata is van a bátaszéki lakástűznek, 17 tűzoltó próbált segíteni

Mint kiderült, halálos áldozata is van a Bátaszéken bekövetkezett lakástűznek, amiről a Katasztrófavédelem adott tájékoztatást.