Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

7 halálos áldozatot követelt egy földcsuszamlás egy indonéz aranybányában

Legalább hét ember meghalt egy pedig eltűnt egy indonéziai aranybányában történt földcsuszamlás következtében – közölték a hatóságok.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Guadalupe Pardo
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A heves esőzések hétfőn földcsuszamlást idéztek elő az országban, és elárasztották a bányát a kövekkel és törmelékkel kevert iszappal a nyugat-szumátrai Dél-Solok körzetben – közölte a helyi sürgősségi osztály vezetője, Fikri, aki sok indonézhez hasonlóan csak egy nevet használ.

A mentőknek sikerült kilenc túlélőt kimenteniük az iszapból, és átfésülik a területet, hogy megtalálják az eltűnt bányászt, miután hét másik bányász halálát már megerősítették. Soron kívül Donáth Annát sokkolták a Robert Fico elleni merényletről megjelent kommentek

„Kezdetben a mentőknek nehézséget okozott az áldozatok mentőautóba való evakuálása, mivel a helyszínen lévő terep igen komoly kihívást jelentett” – osztotta meg Fikri, s hozzátette, végül minden túlélő kórházba került sürgősségi ellátásra.

A katasztrófa mindössze két héttel azután következett be, hogy egy másik földcsuszamlás sújtotta a kínai támogatású Batang Toru vízerőművet Észak-Szumátrán, amely 10 ember halálát okozta.

Három embert még mindig nem találnak, a mentőegységek azonban a múlt héten befejezték a keresést. Az esős évszakban országszerte gyakoriak a halálos kimenetelű földcsuszamlások és a hirtelen áradások – írja a CNA.

A múlt hónapban több mint 200 ember vesztette életét a távol-keleti szigetek egy csoportján és a szomszédos Kelet-Timorban, amikor a Seroja trópusi ciklon sárral és kidőlt fákkal teli pusztasággá változtatta a kis közösségeket.

Az indonéziai katasztrófavédelmi ügynökség becslése szerint 125 millió ember – az ország lakosságának közel fele – él földcsuszamlás-veszélyes területeken, a környezetvédők szerint pedig a katasztrófákat gyakran az erdőirtás és a rossz kárenyhítési tervezés okozza.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Már a következő szezontól kezdve kiirthatják a VAR-t a Premier League-ből

A Premier League klubjai a következő hónapban tartandó éves közgyűlésükön szavaznak majd arról a javaslatról, hogy a következő szezontól kezdve megszüntessék-e a videóbíró (VAR) rendszert.