Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,63 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
62,450 $

Fontos részletek derültek ki az iPhone-ok jövőjéről

Miközben az Apple hamarosan a mobil részleg után a laptopok és személyi számítógépek esetén is áttér a saját fejlesztésű lapkák használatára, 5G-s modemek terén is átállhat ugyanerre a rendszerre.

Apple
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A cupertinóiak már 2019 óta azt tervezik, hogy saját fejlesztésű modemeket építenek, melynek bemutatását 2022-ben szerették volna megvalósítani, ám komoly csúszások léptek fel, így legkorábban csupán 2023-ban lesz esedékes a váltás.

Ming-Chi Kuo elemző szerint sub-6 technológiával ellátott mmWave 5G-ről lehet szó, amelyen 2020 decemberében kezdtek el dolgozni az Apple mérnökei – adta hírül a MacRumors magazin. Soron kívül Buszbaleset történt Mexikóban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

Néhány hónappal korábban az Apple bejelentette, hogy egy egymilliárd eurós befektetés keretében felhúznak egy vadonatúj gyárt Münchenben, ahol az informatikusok és a mérnökök az 5G és a különböző, vezeték nélküli technológiák fejlesztésével foglalkozhatnak majd.

Ami az 5G modemeket illeti, már jó ideje a Qualcommtól vásárolják meg az alkatrészeket, az iPhone 12-ben például X55 5G-t alkalmaznak, a szerződés értelmében pedig egészen 2023-ig jogosultak a gyártó termékeinek felhasználásához, így a 13-as és 14-es széria esetében még nem történhet meg a változás.

Ha tehát hihetünk a szóbeszédeknek, akkor az Apple mobiltelefonjai 2023-ra már saját modemmel is büszkélkedhetnek, addigra pedig már az összes csúcskategóriás MacBook is megkaphatja az M-szériás chipeket, így teljesen átalakulhat a techpiac, ami új versenyhangulatot idézhet elő a piaci szereplők között.