Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,65 Ft
Euró
388,25 Ft
Font
452,69 Ft
Bitcoin
63,462 $

Így állunk most az oltásokkal: május 9.

Nézzük meg egy kicsit közelebbről, hogyan is állunk jelenleg az oltásokkal Magyarországon, ahol már lassan 5 millióan regisztráltak vakcinára.

Fotó: Egy nőt beoltanak az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. május 9-én. MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Magyarországon eddig összesen 4 288 641 főt oltottak be, akik közül 2 488 118-an már a második oltásukat is megkaphatták. Ne feledjük, az első oltás után is kiállítják a védettségi igazolványt, amivel számos szolgáltatás érhető el.

További jó hír, hogy rövidesen meglehet az 5 millió regisztrált, akik igent mondtak a vakcinára. Eddig több mint 4,8 millióan adták le a jelentkezésüket az oltásra, és a 80%-uk fel is vette azt, miközben több különböző vakcinára lehet időpontot foglalni. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

Az online időpontfoglalóban Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat lehet jelenleg foglalni, míg péntek éjfélkor lezárult a 16-18 évesek regisztrációja a jövő heti oltáshoz, több mint 84 ezer fiatal regisztrált, számukra is napokon belül megnyílik az online időpontfoglaló, amelyről külön tájékoztatást fognak adni.

Államtitkár: az időseknél is hatásos a Sinopharm

A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást. A Janssen amiatt is érdekes vakcina, mert egy adagból áll, tehát a többivel ellentétben nem két adagot adnak be a szervezetbe a védettség kialakulásához.

Gulyás Gergely szerint Magyarország szívességet tesz az EU-nak az uniós elnökséggel

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország uniós elnöksége előnyös lehet az Európai Unió számára.

A Fidesz helyi kampányfőnöke vette észre a lángoló választási plakátokat

Ismeretlen tettesek rongálták meg és gyújtották fel a Fidesz választási plakátjait Ózdon, a helyi szervezet és a rendőrség nyomozást indított.

Újabb vizsgálatot indítottak a Boeing ellen

Az Egyesült Államok Polgári Légiközlekedési Hivatala (FAA) vizsgálatot indított a Boeingnál, hogy megállapítsa, helyesen hajtották-e végre a 787-es Dreamliner típusú repülőgépek szárny és törzs közötti csatlakozásainak kötelező ellenőrzéseit.