Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,58 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
456,36 Ft
Bitcoin
57,823 $

Újabb katasztrófától tartanak a csernobili atomerőmű környékén

Habár a csernobili atomerőmű már több mint 35 éve megsemmisült, az atomkatasztrófa következtében bizonyos radioaktív folyamatok mind a mai napig lejátszódnak a maradványok környékén.

MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Greenbox

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Science Magazine értesülései szerint a reaktorok mélyén tárolt uránüzemanyag maghasadási reakciók révén újból a felszínre szivárgott, ami annak a jele, hogy még mindig kémiai aktivitást mutat az atomerőmű annak ellenére, hogy valójában már le kellett volna állnia.

Szakértők parázsdarabokhoz hasonlították ezeket a fel-felbukkanó atomszikrákat, amelyek bármelyik pillanatban lángra lobbanthatják a komplexumot, ezáltal egy újabb tragédia következhetne be. Soron kívül Az eladóknak és a vásárlóknak sem jött be az Aldi újítása

A kijevi ISPNPP nukleáris biztonsági szervezet megerősítette, valóban szivárgást érzékeltek a blokkoknál, melyek az elmúlt évek során felerősödtek, azt viszont nem tudták megállapítani, hordozhat-e magában potenciális veszélyeket az urán felszínre törése.

„Rengeteg a bizonytalanság az ügy kapcsán, sajnos még az atombaleset lehetőségét sem tudjuk kizárni” – mondta Makszim Szavaljev, az ISPNPP nyomozója a magazin megkeresésére.

Bármi is legyen az eset vége, az egészen biztos, hogy az ukrán szakemberek segíthetnek majd japán kollégáiknak a fukusimai Daicsii atomerőmű biztonságának megőrzésében, hiszen ha megoldják a felmerülő problémákat, azzal az utóbbi épületet is megmenthetik az újabb természeti katasztrófától.

Mindeközben Japán továbbra sem döntötte el, visszaengedjék-e a radioaktív tríciummal szennyezett vizet az óceánba – habár a kormány kiáll a visszaáramoltatás mellett, Kína és Dél-Korea is jelezte, készen állnak komoly szankciók bevezetésére, ha megvalósítják ezt a környezetszennyező lépést.

Sorra ürülnek ki az óriásgyárak, miután az Apple elviszi a gyártás egy részét Kínából

Döbbenetes látványt nyújt a Foxconn egykor 50 ezer munkavállalót foglalkoztató elhagyatott létesítménye.

Élőben adja a tv a Dortmund-PSG Bajnokok Ligája elődöntőt szerda este

Szerda este 21 órától feszül egymásnak a Dortmund és a PSG Németországban a Bajnokok Ligája az elődöntő első mérkőzésén.

Mesés jutalmat kapnak a grúz futballisták az Európa-bajnokság miatt

Az Eb-újonc grúz labdarúgó-válogatott 30 millió larit kap, ha továbbjut csoportjából a nyári Európa-bajnokságon, ahol a legjobb tizenhat között a magyar nemzeti csapattal is összekerülhet.