Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,83 Ft
Euró
396,50 Ft
Font
469,52 Ft
Bitcoin
61,608 $

Pfizert és ingyenes kiállítást kínál a Drakula-kastély

Oltási kampányt indított a törcsvári kastély, ahol internetes regisztráció nélkül adathatják be maguknak a látogatók a Pfizer vakcináját.

...svg content...Fotó: Dorothea Oldani/Unsplash
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az Erdély egyik emblematikus idegenforgalmi látványosságának számító törcsvári kastély üzemeltői a hatóságokkal együttműködve oltópontot alakított ki a vámház épületében. 

A Főtér tudósítása szerint hétvégenként bármely román állampolgár előregisztráció nélkül besétálhat a legendás szépségű középkori épületbe és felveheti a koronavírus elleni védőoltást. Ehhez csak egy személyi igazolványra és a beleegyező nyilatkozat kitöltésére van szükség, és azok, akik itt adatják be maguknak az oltóanyagot, oklevelet is kapnak.  Soron kívül Karácsony találkozott a lánnyal, aki magára tetováltatta a főpolgármester portréját

Ha ez nem lenne elég, ingyen látogathatják meg a kastélyban látható, középkori kínzóeszközöket bemutató kiállítást. A hétvégéken működő oltóponton a Magyarországon is népszerű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagát használják az oltakozni vágyók immunizálásához.

A portál szerint a Magyar Királyság határának védelmét hosszú időn keresztül ellátó kastély azért népszerű, mert valakik azt kezdték el terjeszteni, hogy a Bram Stoker által megalkotott Drakula gróf nevű arisztokrata vámpír ebben az épületben élt.

Ezzel szemben a Drakulával azonosított Vlad Tepes, vagyis Karóbahúzó Vlad havasalföldi fejedelem lakhelye nem ez volt, itt csak megszállhatott néhányszor, esetleg raboskodhatott egy ideig a törcsvári kastélyban.

A Mandiner szerint idén is klíma nélkül maradhat a 3-as metró

Az M3-as metróvonal kocsijain tapasztalható elviselhetetlen hőség évek óta visszatérő téma, ám a beruházás még a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) 2024-es üzleti tervében sem szerepel.