Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,804 $

Így lehet érvényes Magyarországon egy külföldön beadott oltás

Magyarország kormánya egyértelmű választ adott arról, hogy mi lehet az a pont, amikor egy külföldön beadott vakcinát is érvényesnek tekintenek.

Fotó: Nagy Ádám orvos beolt egy férfit a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával az egri Markhot Ferenc Kórház rendelőintézetében kialakított oltóponton 2021. május 6-án. MTI/Komka Péter
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Gulyás Gergely miniszter válaszolt erre a kérdésre a kormányinfó ideje alatt, hangsúlyozván, hogy egyelőre nincs egységes rendje a külföldi igazolásnak. Magyarország azonban egy több két oldalú megállapodást köt a különböző országokkal, mint például legutóbb a horvátokkal.

Ezen országok lakói szabadon utazhatnak Magyarországra, érvényesítve az oltását. Miután azonban már a Magyarországon élő külföldiek is kaphatnak oltást, ők is hozzájuthatnak a védettségi igazolványhoz. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

Augusztusig biztosan védettségi igazolvány kell az éttermekhez és a sporteseményekhez

Egyelőre azok kaphatnak hazai szinten védettségi igazolványt, akik Magyarországon kapták meg az oltásukat.

Ultranagy felbontású agyi térkép segíthet megérteni az emberi öntudat rejtélyeit

A kutatók legfőbb célja az emberi tudatosságot lehetővé tevő mechanizmusok jobb megértése, valamint a kómában és vegetatív állapotban lévő emberek kezelésének fejlesztése.

A nagybefektetőkkel való küzdelmek ellenére hatalmas nyereségről számolt be a Shell

Miközben az óriásvállalat a nagybefektetőkkel küzd az éghajlati kötelezettségvállalásokért, meglepő módon képes volt növelni nyereségét, ráadásul nem is kis mértékben.