Karantén és tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a magyar oltottak Horvátországba

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
not image

Hujber Dávid

2021.május.5 - 16:00

Erről nemrég született megállapodás, ami egy újabb örömteli hír azoknak, akik Horvátországba készülnek nyaralni.

Szijjártó Péter külügyminiszter a hivatalos Facebook oldalán jelentette be, hogy egy újabb fontos megállapodást kötöttek, ezúttal Horvátországgal. Videójában hangsúlyozta, tovább folytatják a tárgyalásokat azokkal az országokkal, hogy azok a magyar állampolgárok, akik már megkapták az oltást, szabadon utazhassanak.

Ma sikeresen lezárták a tárgyalásokat Horvátországgal, és megállapodtak arról, hogy kölcsönösen elfogadják a két ország által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között.

Ennek értelmében azok a magyarok, akik már megkapták az oltást, karantén és tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak Horvátországba. A technikai részleteket a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának honlapján majd mindenki megtalálhatja.

Egy férfi robbantással fenyegette meg az óbudai önkormányzatot

Már az utolsó technikai részleteket egyeztetik a horvát partnerekkel, és a megállapodás még ezen a héten életbe fog lépni, és attól a ponttól kezdődően magyar és horvát állampolgárok oltási igazolvánnyal korlátozás nélkül utazhatnak a két ország között.