Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,568 $

Müller Cecília véleménye a harmadik vagy ismétlőoltások témájában

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy kell-e harmadik vagy ismétlőoltás bizonyos vakcinákból.

...svg content...Kardosné Huszár Ildikó klinikai diabetológiai szakedukátor oltáshoz készíti elő a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinát az orosházi a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóhelyen 2021. május 5-én. MTI/Rosta Tibor
Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Elsősorban a kínai Sinopharm-vakcina kapcsán merült fel korábban, hogy az egyes körökben nem megfelelő immunválasz miatt szükséges lehet-e egy harmadik dózis is a hagyományos technológiával készült oltóanyagból, melynek vizsgálata már elindult.

Már korábban a Pfizer is jelezte, hogy nem zárható ki, hogy 12 hónappal az oltást követően szükség lesz egy ismétlőoltásra, hogy a vakcina hatásossága teljes mértékben biztosított legyen. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint egyelőre nem tűnik úgy, hogy erre szükség lehet. Soron kívül Orbán Viktor hétvégén is munkában van, Csehországba utazott

Müller Cecília országos tisztifőorvos pedig szintén reagált erre a problémára. Mint mondta, a Magyarországon engedélyezett vakcinák mindegyike hatásos és biztonságos, ezzel a meggyőződéssel kell fordulni azok felvételére.

Müller szerint az, hogy harmadik vagy ismétlőoltásokra szükség lesz-e, azt csakis a jövő dönti el, de mint jelezte, a hatóságok és a gyártók folyamatosan figyelik ennek esetleges lehetőségét. A tisztifőorvos meglátása szerint:

„Nagyon rövid idő telt az első védőoltások beadását követően, ezért a kérdésre a folyamatos figyelemmel kísérés a válasz, hogy meddig tart a vakcinák védelmi ideje, és kell-e ismétlőoltást beadni”

Müller kihangsúlyozta, hogy minden vakcina megvéd a fertőzéstől, vagy ha attól nem is, annak súlyos lefolyásától egészen biztosan. Az pedig a jövő zenéje lesz, hogy valóban kellenek-e harmadik dózisok egyes vakcinákból.

Deutsch Tamás szerint a Tisza Párt az új DK, Magyar pedig Péter a következő Gyurcsány

Deutsch Tamás azon a véleményen van, hogy a Tisza Párt lett az új DK, és Gyurcsány Ferenc sem tűnt el, mert valójában Magyar Péterré változott.

Szoboszlai Dominik máris visszatért a Liverpool kezdőjébe

Szoboszlai Dominik a váratnak megfelelően kezdeni fog a Wolverhampton elleni angol bajnoki mérkőzésen.

Magyarország felkészült a téli gázellátásra

Rekordmennyiségű földgáz tárolása biztosítja az ország energiabiztonságát a közelgő fűtési szezonra.