Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,486 $

Megvan a koncertre járás és a fesztiválozás feltétele is

Legalább augusztus közepéig egészen biztosan szükségünk lesz a védettségi igazolványunkra, ha koncert vagy fesztivál méretű tömegrendezvényen szeretnénk részt venni.

Fotó: MTI/Mónus Márton
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A múlt hét péntek folyamán elérte Magyarország a négy millió beoltottat, mely azt jelentette, hogy szombattól kezdve az újraindítás új üteme is elindult. Az új ütem keretében „nyert értelmet” a védettségi igazolvány is, melyet a fertőzésen átesetteknek vagy a beoltottaknak adnak.

Magyarországon több, főként szórakozási és vendéglátási tevékenységet kötnek a védettségi igazolványhoz, így szombattól, akik rendelkeznek a plasztikkártyával, nyugodt szívvel látogathatják az állatkerteket, mozikat, színházakat, konditermeket és az edzőtermek belső tereit. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

Az erre vonatkozó kormányrendelet megjelenése óta egyre több információ derül ki arról, hogy mi mindenhez kell még a védettségi igazolvány. Az egyik fontos kérdés azonban még tisztázatlan volt, hogy mi a helyzet a fesztiválokkal és a koncertekkel.

Most az Origo információi szerint az a helyzet, amelyre számítani lehetett, miszerint koncertre vagy fesztiválra menni csakis a védettségi igazolvány felmutatásával lehet menni. A hírportál szerint ez a szabályozás legalább augusztus közepéig lesz hatályban.

A hírportál beszámolója szerint május 3-ig már több mint 4.2 millió védettségi igazolványt gyártottak el, amelyet a beoltottaknak vagy a fertőzésen átesetteknek osztottak ki. A beoltottak esetében ez határozatlan időre szól, míg a korábbi fertőzöttek esetében 4-6 hónapig.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.

56-an meghaltak, 67-en pedig eltűntek a Brazíliát sújtó ítéletidőben

Brazília déli államában, Rio Grande do Sulban a heves esőzések okozta áradások következtében 56 ember életét vesztette, további 67 személyt pedig eltűntként tartanak nyilván.