Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,00 Ft
Euró
389,09 Ft
Font
452,18 Ft
Bitcoin
62,610 $

Nem alakul jól az oroszok oltási kedve

Már mindent bevetnek Oroszországban, hogy rábírják az embereket a koronavírus elleni védőoltás felvételére, és számtalan eszközzel próbálják ösztönözni a lakosságot.

Fotó: Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagja ampullákban a Szent János Kórház oltópontján 2021. április 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Moszkvában több helyen azonnali oltópontokat állítottak fel, többek között bevásárlóközpontokban, színházakban és gyorséttermekben is, az időseknek pedig kuponokat és vásárlási kedvezményeket ígérnek. 

Minderre a jelentős mértékben romló járványügyi adatok miatt van szükség – Vaszilij Vlasszov egészségügyi szakértő szerint olyan gyorsan terjed a vírus, mint az első hullám csúcsán, vagyis tavaly májusban, de kétszer annyian halnak bele a megbetegedésbe, mint egy évvel ezelőtt. Soron kívül Orbán Viktor új helyettes államtitkárt nevezett ki

Az EuroNews beszámolója szerint az orosz lakosságnak csupán a 8 százaléka kapta meg eddig a koronavírus elleni védőoltás első dózisát, és a 144 milliós lélekszámú országban alig 9 millióan vették fel a vakcina mindkét adagját, így elérve a lehető legnagyobb védettséget. 

Az orosz kormány ígérete eredetileg az volt, hogy június közepére 30 millió, augusztusra pedig 69 millió beoltott lesz az országban, de az ambiciózus terveket a jelenlegi számokkal nehéz lesz megvalósítani. 

A lakosság ösztönzésének érdekében a fővárosban minden 18 évnél idősebb személy percek alatt beoltathatja magát a több mint 200 oltópont valamelyikén, a 60 évnél idősebbek pedig 1000 rubel, vagyis körülbelül 3990 forint értékű digitális kupont kaphatnak. (Az átlagnyugdíj 20 ezer rubel, ami körülbelül 78 ezer forintnak felel meg.)

Fontos információk jelentek meg Kína elnökének budapesti látogatása kapcsán

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környékén is fokozott ellenőrzésre kell számíatani a kínai elnök érkezése miatt.