Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,93 Ft
Euró
385,46 Ft
Font
451,09 Ft
Bitcoin
69,695 $

Átmeneti felmondási tilalommal védené az édesanyák munkahelyeit az LMP

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt átmeneti felmondási tilalommal védené az LMP a szülők munkahelyeit.

...svg content...Fotó: Andrea Piacquadio/Pexels
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Átmeneti felmondási tilalom bevezetését javasolta a koronavírus-járvány ideje alatt az LMP országgyűlési képviselője az édesanya, valamint a gyermek gondviselője esetében vasárnap, anyák napja alkalmából.

Hohn Krisztina a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón közölte, a javaslatuk alapján a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt, valamint azt követően még legalább egy hónapig nem lehetne eltávolítani a szülőt a munkahelyéről. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Hozzátette, az alsó tagozatos diákok ugyan ismét járhatnak iskolába, de nem sokára nyári szünet lesz, így az édesanyáknak vagy valamelyik családtagnak ismét otthon kell maradnia, sok helyen azonban elfogytak a szabadságok, amiket erre igénybe lehet venni.

Az indítványra azért van szükség, mert az LMP szerint az esetleges hiányzások miatt a munkáltatók nem biztos, hogy tolerálják azt, hogy dolgozóik távol maradtak a munkahelyüktől – közölte.

Hohn Krisztina szerint ez egy olyan ügy, amelyre a jövőben is oda kell figyelni, hiszen bármikor jöhet újabb járványhullám és elképzelhető, hogy az intézményeket újra be kell zárni, a szülőknek pedig ismét gondoskodniuk kell gyermekeik felügyeletéről.

Ne legyen több munkanélküli szülő ebben az országban

– fogalmazott a képviselő, aki megjegyezte, a családoknak biztonságra: anyagi és létbiztonságra, valamint nyugalomra van szükségük.

Forrás: MTI

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.