Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

Moszkva titkolózhat, több mint 400 ezer többlethalálozás történhetett Oroszországban

A legújabb kalkulációk alapján 2020 áprilisa és 2021 márciusa között 400 ezernél is többen halhattak meg Oroszországban, mint két évvel korábban ugyanebben az időszakban.

MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Reuters hírügynökség által elvégzett becslések alapján sokkal tragikusabb lehet a helyzet Oroszországban, mint azt a hivatalos adatok sejtetik.

A többlethalálozás az epidemiológusok számítása szerint az egyik legfontosabb mérvadója annak, milyen jól kezelik a járványt, illetve miként alakul a pandémia lefolyása. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Az orosz Rossztat statisztikai ügynökség hivatalos jelentéséből megtudhattuk, hogy tavaly április és idén március között körülbelül negyedmillió elhalálozás történt, melyek koronavírus-fertőzéshez voltak köthetőek.

A halálozási ráta 2021 márciusában 25 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban, amikor is a moszkvai egészségügyi hatóságok bevezették az egész városra kiterjedő zárlatot, és felfüggesztették a nemzetközi járatok működését a reptereken.

A Rossztat szerint 191 ezren haltak meg múlt hónapban, közülük 23 715-en a koronavírus szövődményei miatt vesztették életüket.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.

Videón az Újpest 7-0-s győzelme a Diósgyőr ellen

Egy több mint fontos mérkőzés várt az Újpestre a Diósgyőr ellen, ugyanis a bennmaradás volt a tét, miután veszélybe került az NB1-es tagságuk.