Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Ideig-óráig beköszönt a tavasz, utána jöhet a jégeső

Szombaton kellemes időjárásban lesz részünk, ám délutántól kezdődően több helyen is vastag felhőréteg alakulhat ki.

...svg content...Unsplash
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint délelőttig felhős idő lesz, az ország déli felén és északkeleten nagyobb számban, a középső és nyugati megyékben pedig helyenként lehet zápor vagy zivatar.

Az egész ország területére citromsárga riasztást adtak ki a záporok környékén felerősödő villámok miatt, valamint jégeső is több helyen előfordulhat. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Késő délutánra csökkenni fog a felhőzet, a napsütés mellett főként fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, délen ennél jóval vastagabbá változhanak.

Napközben néhol, estétől délnyugat felől érkező záporokra és zivatarokra számíthatunk. A déli és délnyugati szél megélénkülhet, néhol megerősödhet, a zivatarok közelében viharos széllökések várhatóak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul, késő estére 14 és 20 fok közé süllyedhet csupán a hőmérő higanyszála.

Vasárnap éjfélig figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész ország területére. Szombaton napközben főként északkeleten, kisebb eséllyel a déli határvidéken valószínű helyenként zivatar, melyhez viharos, 60-80 km/h-ás szél és jégeső társulhat.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.