Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

Az AstraZenecával és Pfizerrel beoltottak csak kis része tapasztal mellékhatásokat

Minden negyedik beoltott tapasztal enyhe, rövid mellékhatásokat a Pfizer és az AstraZeneca vakcinájától, legtöbbször fejfájást, fáradtságot és érzékenységet állapítottak meg magukon az emberek.

...svg content...A Magyarországon elérhetõ összes vakcina (AstraZeneca, Moderna, Szputnyik V A és B, Sinopharm, Pfizer-BioNTech) felhasznált, üres üvegei Soós Zoltán nyíregyházi háziorvosi rendelõjében 2021. április 1-jén. MTI/Balázs Attila
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Lancet nevű folyóiratban megjelent tanulmány szerint, melyet az Interesting Engineering szemlézett, emellett minden mellékhatás az oltástól számított 24 órán belül tetőzött és egy-két napig tartott. Ez az első olyan tanulmány, mely a két vakcinát összeveti az Egyesült Királyságban való bevetésük alatt.

A Londoni King’s College kutatói sokkal kevesebb mellékhatást találtak az ennek követésére fejlesztett app adatai alapján az éles bevetés alatt, mint ami a két vakcina klinikai tesztjén volt jellemző. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A tanulmány azt is kimutatta, hogy az első Astrazeneca és Pfizer-dózisok beadása utáni 12-21 nap között 39, illetve 58%-kal csökkent a fertőzési ráta, efelett 60 és 69% feletti csökkenést mértek.

Az adatot az alkalmazást használó 627383 embertől nyerték ki, akik a beadás helye körüli és egyéb tüneteket is azon keresztül jelentették nyolc napig a Pfizer első és második, illetve az AZ első dózisának beadását követően december 8. és március 10. között.

A vakcinákat megkapók negyede egy vagy több rendszerszerű (nem a beadás helye körüli) tünetet mutatott, 66,2%-nak azonban helyi tünete is volt. A leggyakoribb, amit a beoltottak tapasztaltak, a fejfájás volt, az első Pfizer-dózis után 7,8, a második után 13,2%, míg az AZ oltása után majdnem negyedük jelentett fejfájást.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.