18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Pizzafutárra támadt éles fegyverrel egy vadkendert termesztő férfi

Vádat emeltek azzal a 38 éves férfival szemben, aki megtámadott egy pizzafutárt, majd megfenyegette szomszédait, miközben lakásában kannabiszt termesztett.

...svg content...Illusztráció/Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ugyeszseg.hu szerint, a vádlott 2020. április 10-én délután a lakása előtti közterületen, egy korábbi nézeteltérésük miatt, kiabálni kezdett az egyik szomszédjának pizzát kiszállító ételfutárral. A szóváltás során a vádlott meglökte a férfit, majd megragadta a felkarját és a kezét egy utólag be nem azonosítható éles tárggyal megvágta.

A vádlott a cselekményével csak akkor hagyott fel, amikor őt a sértett paprikaspray-vel lefújta. A vádlott cselekménye következtében elszenvedett felületes vágott sérülésével a sértett nem fordult orvoshoz és könnyű testi sértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

A vádlott 2020. május 19-én délután, szintén a lakása előtti közterületen találkozott az éppen hazatérő szomszédaival  akiket megfenyegetett, hogy késsel megöli őket, mert neki nem tetsző helyen parkoltak le az autójukkal. A szóváltás során a vádlott verekedni hívta a két férfit, majd miután azok beléptek a lépcsőházba, utánuk kiabált, hogy ezzel még nincs vége, az esetnek következményei lesznek.

Néhány nap elteltével, 2020. május 23-án a vádlott bódult állapotban, a saját lakásából átkiabálva, ismét megöléssel fenyegette meg a sértetteket. A két férfi zaklatás vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben.

A nyomozás során az is megállapítást nyert továbbá, hogy a vádlott 2020. május 23-át megelőzően, – közelebbről be nem határolható időpontban – vadkender magokat szerzett be, melyeket elültetett. A kikelt magokból a vádlott a lakásának erkélyén elhelyezett ételszállító habdobozokban – saját fogyasztásra szánt marihuána előállítása céljából- három vadkender palántát nevelt, melyeket tőle rendőri intézkedés során lefoglaltak.

A vádlottól lefoglalt növények sem a kábítószer tiszta hatóanyag-tartalom, sem pedig a tőszám tekintetében nem haladják meg a csekély mennyiség felső határát.

A járási ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, pénzbüntetés kiszabására és a tőle lefoglalt vadkender növények elkobzására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak.