Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,28 Ft
Euró
384,36 Ft
Font
451,21 Ft
Bitcoin
68,606 $

Antitestteszttel előrejelezhető a koronavírus-fertőzés kórlefolyása

Egy két lépésben elvégezhető teszttel meg lehet jósolni, ki kerülhet súlyos szövődményekkel kórházba, és kinél fordulhatnak elő enyhébb tünetek.

...svg content...Illusztráció/MTI/Máthé Zoltán
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A MedicalXpress orvosi szaklapban közzétett publikáció szerint kaliforniai kutatók felfedeztek egy olyan diagnosztikai módszert, amely segítségével időben meg tudják határozni, kinél léphetnek fel súlyos tünetek, és kinél nem.

A tesztek többsége azokra az ellenanyagokra összpontosít, amelyek a koronavírus ellen közvetlenül hatnak. Gregory Weiss, a kutatást vezető professzor elmondása szerint ezen antitestek vizsgálatával kezdték meg a kísérleteket, később viszont rájöttek, hogy az ilyen típusú tesztek esetében nem vették figyelembe a kevésbé hasznos antitesteket. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

„Mindenki más a jó antitesteket kereste, amelyek semlegesítik a vírust. A nem hasznos antitestekről viszont nem tudunk eleget” – tette hozzá Weiss.

A Covid19 kórokozóján található 55 epitóp, amelyek olyan pontok, amikre az antiestek csatlakozni tudnak. Kutatók eddig kizárólag a tüskefehérjékre fókuszáltak, ám három másik protein is található a koronavírus felületén, amelyekkel szintén érdemes foglalkozni.

A tudósok megalkottak egy listát azokról az antitestekről, amelyek összefüggésben állhatnak egymással, végül a nukleokapszid fehérjén lévő 9. epitóphoz kapcsolódót vették tüzetesebben górcső alá – írja az Infostart.

Eszközüket 86 pozitív koronavírustesztet produkáló emberen próbálták ki. Akinél megtalálták a 9. epitóphoz kapcsolódó antitestet, azok esetében valószínűbb volt a betegség hosszabb lefolyása rosszabb kimenetellel, mint azoknál, akik esetében ez nem volt jelen. 23 ilyen személy vett részt a kísérletben, esetükben a teszt érzékenysége 92 százalékos volt.

Ami jó hír, hogy a technológia és az eszközök világszerte szinte az összes laboratóriumban megtalálhatók, így az antitestek kimutatása egyszerű és olcsó procedúra, nem mellesleg az eredmények is pontosak.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.