Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Kósa Lajos ismét megszólalt a csengeri örökösnő ügyében

A csengeri örökösnő (P.Mária) története tovább folytatódik, miután szerdán sor került egy tárgyalásra, melyre Kósa Lajos is reagált.

MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ATV megkereste Kósa Lajost a szerdai tárgyalás okán, aki úgy véli, a Demokratikus Koalíció lehet P. Mária vallomásának háttérben:

„Mint az közismert, egy büntetőügy vádlottja nem köteles igazat mondani a bírósági eljárás során, ez az ügyvédjére is vonatkozik. Úgy látom, mind az ügy vádlottja, P.-né Mária, mind a védője, Helmeczy László élt ezzel a joggal. A rám vonatkozó állításaik nem felelnek meg a valóságnak. Azt is értem, hogy mi motiválja a vádlottat védő ügyvédet, hisz ő a Demokratikus Koalíció politikusa. Soha nem utaztam együtt sehova a vádlottal, aki soha nem fedezte semmiféle költségemet.” Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A csengeri örökösnő története nem sokkal a 2018-as választások előtt került nyilvánosságra, miszerint P. Mária azzal kereste meg Kósa Lajost, hogy 1300 milliárd forintot örökölt Németországban élt apjától, a Fidesz képviselőjét pedig azzal az indokkal kereste fel, hogy segítsen neki a mesés vagyon rendezésében, ezért cserébe pedig 800 millió forintnak megfelelő eurót ajánlott Kósának.

Habár Kósa korábban kategorikusan tagadta a történteket, később mégis kiderült, hogy a képviselő több alkalommal is találkozott P. Máriával, sőt, egy közjegyző által hitelesített megállapodást is aláírt a csengeri örökösnővel. P. Mária szerdai vallomásában megerősítette, hogy Kósa részt vett a hagyatéki eljárás meggyorsításában, sőt, több alkalommal utazott a nővel Svájcba, ahol a nő állta a képviselő szállását.

P. Mária arról is említést tett, hogy a képviselő még 2014-15 környékén elkérte a nő bankkártyáját és végrendeleti kártyáját, mely azóta is a képviselőnél van. A csengeri örökösnő nem vallotta magát bűnösnek az ügyben, továbbra is tartja magát azon állításához, hogy a mesés vagyon létezik, és abban bízik, hogy idővel hozzá is fog majd jutni. A vád szerint egyébként P. Mária különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítható, ám a nő még mindig azt állítja, akár van örökség, akár nincs, ebben a történetben ő az átvert áldozat – írja a Telex.