Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,31 Ft
Euró
396,98 Ft
Font
475,27 Ft
Bitcoin
66,036 $

Gulyás Gergely válaszolt, hogy lesz-e szabad vakcinaválasztás

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfó során tért ki arra, hogy lehetőség nyílik-e a szabad vakcinaválasztásra.

...svg content...Fotó: Erdei Éva főhadnagy orvos beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a szedresi általános iskolában kialakított oltóponton 2021. április19-én. Az oltást a Magyar Honvédség oltóbuszával érkezett katonák végzik. MTI/Kiss Dániel
Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Számos országban van arra lehetőség, hogy a koronavírus-vakcinára való regisztrációs felületen ki lehet választani, melyik oltóanyagot szeretné magába adatni az oltakozni vágyó. Magyarországon erre ilyen formában nincs lehetőség, központilag értesítik az embert a rendelkezésre álló oltóanyagokról.

Magyarországon ennél egy fokkal szigorúbb megoldást dolgoztak ki: el lehet utasítani az adott vakcinát, amelyre behívtak, viszont abban az esetben a „sor végére” kerülünk és majd később értesítenek a következő körről. Soron kívül Menczer Tamás Magyar Péternek üzent: „Vége van, Peti!”

Újságírói kérdésre Gulyás Gergely megerősítette ezt a szabályt, amely szerinte ugyanúgy egyfajta szabad vakcinaválasztás, ugyanis se nem kötelező az oltás, valamint vissza is lehet utasítani azt az oltóanyagot, amelyre behívták az érintettet.

A miniszter ugyanakkor kijelentette, hogy az új regisztrációs felületen már ezen a téren is változás lesz. A múlt héten beindított időpontfoglaló-felületen első körben csak a Sinopharmot lehetett kiválasztani, amely lehetőségével egyébként nagyon sokan éltek is.

A jövő héttől kezdődően viszont ezen opciók is bővülni fognak, ugyanis az AstraZenecát is ki lehet választani annak, aki az online felületen foglal időpontot. A közeljövőben több, különböző szállítmány is érkezni fog Magyarországra, ezért ezen a téren is várható bővülés.

Megmenekülhet a lepusztult óriásteleszkóp, ami egy James Bond filmben is szerepelt

Dollármilliókból próbálják meg fenntartani, ami így sem lesz könnyű feladat.