Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,01 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
460,51 Ft
Bitcoin
70,051 $

Feketébe borult Oroszország, riasztást adtak ki Novoszibirszkben

Szinte feketébe borult Oroszország ege, miután az ország harmadik legnagyobb városától nem messze hatalmas erdőtüzek pusztítanak, ezért szinte nem lehetetlen levegőt venni Novoszibirszkben.

...svg content...Fotó: Unsplash/JC Gellidon
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ország harmadik legnépesebb városára adtak ki Fekete ég riasztást a hatóságok, miután olyan jelentős szmog keletkezett a városban, mely bőven túlmutat az egészséges értékeken.

Novoszibirszk belvárosában igen erőteljes füstszagot lehet érezni, ami miatt szinte lehetetlen levegőt venni. A helyi hatóságok ezért egy úgynevezett Fekete ég riasztást adtak ki a levegő rossz minősége miatt. Soron kívül Valaki szelfi helyett csak kezet akart fogni Orbán Viktorral (videó)

A meteorológiai előrejelzések alapján nem várható eső a térségben, így egyelőre nem valószínű, hogy egyhamar kitisztul a levegő. A jelentős füst miatt az egész várost vörösesbarna köd borítja.

A Napi azt írja, a levegőben található szilárd részecskék, valamint a szén-monoxid-koncentráció is bőven átlépte az egészségre káros határt, ám erre már korábban is figyelmeztettek a szakértők, mondván, az erdőtüzek teljes Szibériát eláraszthatják 2021-ben.

Karácsony Gergely beült egy pizzára az IGEN pizzériába, és tippelt

Karácsony Gergely pizzával hangol a választási hajrában, és megtette a tippjét, de arról nincs információ, hogy vereség esetén is felfedné a titkát.