Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Kásler bejelentette a kórházak újranyitását

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben megosztotta, hogy a kórházakban május 3-tól újraindulhat az egynapos sebészeti ellátás.

Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere beszédet mond az állami kitüntetések és egészségügyi díjak átadási ünnepségén a Pesti Vigadóban 2020. október 26-án. MTI/Kovács Tamás
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere a Facebook-oldalán tett bejelentést arra vonatkozóan, hogy ismét lehetőség lesz azon sebészeti beavatkozásokra, melyek során a betegnek csupán egy napot kell kórházban töltenie.

Május harmadikától újraindulhat az egynapos sebészeti ellátás. A beavatkozások az egészségügyi szolgáltatóknál… Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Közzétette: Kásler Miklós – 2021. április 28., szerda

A magyar egészségügy az utóbbi hetekben olyan módon jutott túl a koronavírus-járvány harmadik hullámának legkritikusabb szakaszán, hogy valamennyi beteg számára biztosított maradt az ellátás. Az egynapos sebészeti beavatkozások kizárólag az ellátás rugalmas tervezésével és a szükséges járványügyi intézkedések betartásával indíthatóak újra.

Az egynapos sebészeti ellátások csak az egészségügyi szolgáltatóknál előzetesen egyeztetett időpontokban történhetnek, az egészségügyi intézményekbe történő belépéskor pedig testhőmérséklet mérés szükséges.  

A betegek felvételének feltétele, hogy az egészségügyi állapotból adódó egyéb kontraindikáció nem áll fenn és érvényes védettségi igazolvánnyal, annak hiányában pedig a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív SARS-COV-2 PCR teszt eredménnyel és a műtét napján végzett negatív Antigén gyorsteszttel rendelkeznek.

Kásler Miklós korábban úgy nyilatkozott, hogy minden negatív körülményt figyelembe véve, várhatóan május végén, június elején Magyarország Európában elsőként oldhatja fel a korlátozó intézkedéseket.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.