Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

Szuperliga-elnök: egyes emberek nem akarnak lemondani az előjogaikról, ezért manipulált kampányt indítottak ellenünk

A Real Madrid klubelnöke és a Szuperliga első elnöke ismételten beleszállt a projektet hevesen kritizáló UEFA-elnök Alexander Ceferinbe és a kritikusokba.

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke felszólal az UEFA 45. kongresszusán a svájci Montreux-ben 2021. április 20-án. MTI/EPA/UEFA/Richard Juilliart
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Florentino Perez a spanyol AS nevű lapnak adott interjújában jelentette ki, hogy a Szuperliga-projekt továbbra is létezik, és ha nem ebben a formájában, de valamilyenben meg is fog valósulni a jövőben. Szerinte az egész kialakult helyzet azért köszönhető, mert manipulált támadást indítottak ellenük.

Mint mondta, egyáltalán nem bánt meg semmit, mert akármilyen formában is indították volna be a projektet, „bizonyos előjogokkal rendelkező személyek reakciója így is ugyanaz lett volna”. Fontos megjegyezni, hogy Perez kommunikációja alapján az említett személyi kör elsősorban az UEFA-vezetés és azon belül is Alexander Ceferin elnök. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

Perez felidézte, hogy az UEFA elnöke már januárban is megfenyegette a klubokat, hogy retorziók lesznek, amennyiben beindítják a Szuperligát. A klubelnök azonban leszögezte, a beindítás során konzultálni kívánta a kontinentális szövetséggel, ám egyáltalán nem voltak hajlandók tárgyalóasztalhoz ülni.

A Szuperliga fő ideológusa az interjú során több alkalommal is hivatkozott egy bizonyos bírósági ítéletre, amely egyrészt kimondta, hogy egyik szövetségnek sem áll jogában szankcionálni a Szuperliga-alapítókat, másrészt meg nem is fenyegethetik ezzel az érintett klubokat.

Perez szerint az ítélet kimondja azt is, hogy az UEFA-nak nincs monopóliuma a futball felett, ezért jogilag nem aggályos, hogy alapítanak egy ehhez hasonló sorozatot. A klubelnök szerint azonban ez nem érdekelte a szövetséget, az ítélet meghozatalának másnapján már folytatták a fenyegetőzést, ami szerinte nem felel meg az uniós normáknak.

Perez több alkalommal is kihangsúlyozta, hogy egyáltalán nem igaz, hogy ez egy elit vagy exklúzív liga, elmondása szerinte már létezik ilyen a sportban az kosárlabda Euróliga formájában, amelynek mintájára kívánták megalkotni az egészet. Szerinte ez is arra vezethető vissza, hogy manipulált kampányt indítottak ellenük, ám azt elismerte, hogy nem kommunikáltak megfelelően.

Florentino Perez ezen felül ismét belerúgott egyet az UEFA által kiadott Bajnokok Ligája-reformtervbe, ami szerinte teljes mértékben átláthatatlan, érthetetlen és még rosszabb, mint a mostani formátum. Hozzátette: 2024-ig ráadásul nem is lehet várni, mert a klubok tömegesen fognak csődbe menni.

A Real Madrid elnökének elmondása szerint kötelező erejű szerződést írtak alá a klubok, ezért nem tudnak „csak úgy” kiszállni a projektből és elhagyni az egészet. Mint mondta, ezt a manipulált kampány nyomása alatt tették meg, de ennek ellenére egy ilyen vagy ehhez hasonló projekt be fog indulni.

„Minél hamarabb meg kell valósítani, ám ezt először a jóhiszemű embereknek először el kell rendesen magyaráznunk, akiket azért manipuláltak, hogy bizonyos személyi kör meg tudja védeni az előjogait. Azt gondolják, hogy ezzel mindenki számára jó lesz, de súlyosan tévednek”

Perez arra is kitért, hogy a Szuperliga megállapodásban az is tükröződött, ami már évek óta vita tárgyát képezi az UEFA-val, miszerint a klubok nagyobb részesedést szeretnének a tévés pénzekből és szeretnének egy szeletet a történések irányításából. Ide is példaként az Euróligát hozta fel, ahol ez hasonló módon zajlik.

A klubelnök szerint abban az esetben, ha nem sikerül a helyzetre megoldást találni, akkor több olyan szituáció állhat elő, mint Olaszországban, ahol 300 millió eurónyi tévés pénztől estek el a klubok a felbontott szerződések miatt. Perez szerint ez Angliában és Spanyolországban is megtörténhet, ha nem javítanak azonnal a versenyképességen.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.