Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,244 $

Rusvai Miklós: jó ötlet a terasznyitás, az emberek hangulatának javulnia kell

A virológus szakember szerint a kormány jól döntött, amikor elhatározták, hogy 3,5 millió beoltott után újranyitják az éttermek teraszait.

...svg content...MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Blikk magazin megkeresésére Rusvai Miklós elmondta, saját maga részéről jó ötletnek tartja a teraszok nyitását, már csak azért is, hogy az emberek hangulata kicsit javuljon:

„A járványtani adatok április eleje óta stagnálnak vagy javulnak, ez biztató. Azért azt előnyösnek tartottam volna, ha immunizáltsági igazoláshoz kötik, ki ülhet be a teraszokra.” Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

A virológus hozzátette, véleménye szerint mindez növelhetné az oltási hajlandóságot, egyúttal figyelmeztetett, olyanokkal mozduljunk inkább ki, akikkel egy légtérben szoktunk tartózkodni, vagy tudjuk róluk, hogy megkapták az oltást, esetleg átestek a betegségen.

Rusvai közölte, a jelenlegi tervek szerint négymillió ember beoltásához kötik a mozik és színházak megnyitását:

„Átlagosan körülbelül 50 ezer embert oltanak be naponta, tíz nap múlva elérhetjük ezt a számot. Én a zárt terek használatát inkább a járványtani adatok javulásához kötném, de az óvatossági rendszabályok betartásával a színházak, mozik is biztonságosan látogathatóak lesznek. Itt is azt preferálnám, hogy az immunizáltsági igazolással rendelkezőket engedjék be.”

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.