Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,244 $

Egészséges a koronavírus-fertőzésben elhunyt 34 éves édesanya csecsemője

Óvónőként dolgozott az a 34 éves várandós budapesti nő, aki kedden hunyt el a koronavírus-fertőzés szövődményeiben.

...svg content...Illusztráció/Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Telex információi szerint az édesanya második gyermekével volt terhes, és négy hete fertőződött meg, pontosan hét nappal azelőtt, hogy a kismamákat is elkezdték beoltani.

Az áldozat 30 hetes terhes volt, amikor császármetszést hajtottak végre rajta az orvosok, ezután pedig lélegeztetőgépre kötötték. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

Az óvónő barátnője korábban azt írta, a pici baba egészséges és elérte a 2kg-ot, nemsokára haza is engedik. Apukája most kezdhet hozzá bejárni a kórházba, hogy megtanulja a pici körüli tennivalókat, a korababák gondozásának fortélyait.

Az elhunyt kismama barátnője elmondta, életerős, életvidám, mindenkinek segítő nő távozott az élők soraiból, aki soha senkinek sem ártott. A TündérPakk Közhasznú Alapítvány bejelentette, gyűjtést szerveztek a családnak és kisbabának.

A várandós kismamákat egyébként március végétől kezdték el soron kívül oltani Pfizer- és Moderna-vakcinákkal, az első dózist a második vagy harmadik trimeszterben, míg a második adagot szülés után kaphatják meg.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.