Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

Bedőlni látszik a Szuperliga, egyre több klubvezetőt ránt magával

Nincs két napja, hogy ledobták az első atombombát a sztárklubok a Szuperliga megalapításával, most érkezett az újabb atombomba, amely még nagyobb erejű, mint az első.

Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA által közreadott képen az Atalanta játékosai ünnepelnek, miután gólt szereztek a Valencia ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Valencia - Atalanta visszavágóján az üres Estadio Mestalla stadionban, Valenciában 2020. március 10-én. A mérkőzést a tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedése miatt zárt kapuk mögött rendezik. MTI/EPA/UEFA/Getty Images
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Először este 8 óra magasságában kezdtek megjelenni a hírek, hogy a Chelsea visszaléphet a Szuperliga küzdelmeiből, egyelőre ismeretlen okokból. A Sky Sports ezt követően jelentette be a sokkoló hírt: a londoni kékek döntöttek, és nem csatlakoznak a Szuperligához.

Ezt követően szintén a Sky egyik riportere megtudta, hogy egy újabb angol csapat is fontolgatja, hogy visszalép a küzdelmektől. Fél 9 előtt nem sokkal pedig már meg is történt a bejelentés: a Manchester City sem hajlandó a továbbiakban a küzdelmek részese lenni. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A kártyavár összeomlása azonban nem állt meg: este 9 órakor bejelentették, hogy Ed Woodward, a Manchester United alelnöke lemond posztjáról, elsősorban a Szuperliga bukása miatt. A talkSPORT ezután a Twitteren erősítette meg a következő bombát, miszerint Andrea Agnelli is lemond a Juventus elnöki székéről.

Az Independent értesülései szerint Spanyolországban az Atletico Madrid is elkezdte fontolgatni, hogy vissza fog lépni a küzdelmekből, miközben a Barcelona kijelentette, hogy nem fognak további lépéseket tenni, ha nincs meg a szurkolói támogatás.

21:02 A La Gazzetta dello Sport pedig úgy tudja, hogy most már nem csak a Chelsea, a Manchester City és az Atletico Madrid, hanem mind a hat angol csapat fontolgatja, hogy kiszállnak az egészből, ép ennek okán este 23:30 perckor válságtanácskozást fognak összehívni a klubok vezetői.

21:19 Beszédes, hogy Ed Woodward lemondása után szabadesésbe kezdett a Manchester United részvényeinek az árfolyama, mint ahogyan Bryan Swanson, a Sky Sports újságírója is kihangsúlyozta.

21:25 Arsene Wenger, az Arsenal korábban legendás menedzsere a beIN Sportsnak nyilatkozva fogalmazott úgy, hogy egyáltalán nem lepődött meg, hogy az Európai Szuperliga nem tartott sokáig. Mint fogalmazott, a sport alapvető értékeit tagadta meg, amivel kinyírták volna a belföldi ligákat, amit a szurkolók – jogosan – sosem fogadtak volna el.

21:30 Oliver Dowden, Nagy-Britannia kulturális minisztere üdvözölte a Chelsea és a Manchester City döntését, mint mondta, örül neki, hogy még megmaradt a józan eszük és arra kérnek minden maradó csapatot, hogy kövessék az útjukat:

„Az egész Európai Szuperliga megmutatja, a klubtulajdonosok mennyire nem állnak kapcsolatban a valósággal. Teljes mértékben alábecsültek a szurkolók, a játékosok és az egész ország erejét. A futball a rajongóké. Ennek ellenére a szurkolók által vezetett vizsgálatunkat megtartjuk és történni fognak reformok, hogy ez soha ne történjen meg még egyszer”

21:51 Boris Johnson, Nagy-Britannia miniszterelnöke szintén üdvözölte a döntést, amelyet a Chelsea és a Manchester City hozott, és Dowdenhez hasonlóan hozzátette, hogy reményei szerint a többi klub is követi majd ezt az utat.

21:53 A CNN felkereste a Real Madrid korábbi elnökét, Ramon Calderont, hogy ő is mondja el gondolatait az egész Szuperligáról. A szavaiból pedig kiérződött, hogy nem fog könnyeket hullajtani azért, mert a kezdeményezés megbukni látszik:

„Szerintem ez a projekt a mai napon halt meg, gyakorlatilag úton van a teljes összeomlás fele. Meglátásom szerint meg is érdemli, mert ezt a projektet a futball meggyilkolására tervezték. Szerintem pont ezekben az időkben, amikor ennyi klub a túlélésért küzd a járvány okozta gazdasági problémák miatt, éppen szolidaritásra és egységre van szükségünk”

22:00 Mindeközben Jordan Henderson, a Liverpool csapatkapitánya, valamint Trent Alexander-Arnold és James Milner is közös üzenetet posztolt a Twitterre, amiben egyértelművé tették: nem kívánnak részt venni a Szuperligában:

„Nem szeretjük és nem akarjuk, hogy megtörténjen, ez a közös álláspontunk. A klub és a szurkolók iránt teljes és feltétel nélküli az elköteleződésünk”

22:26 Ami eddig erősen megalapozott gyanú volt, az fél 11 előtt nem sokkal valóság lett: a Manchester City hivatalosan közleményben bejelentette, hogy visszalép az Európai Szuperligától és nem kívánnak részt venni a továbbiakban a projektben.

22:36 A Szuperliga első pénzügyi elszenvedője a Liverpool, ugyanis az órákkal foglalkozó TRIBUS, amely régi szponzora a klubnak, bejelentette: felbontja a szponzori szerződést a klubbal, ugyanis nem fér össze az értékrendjével a Szuperliga ötlete.

22:47 Az Ajax hivatalos Twitter-fiókján közzétett bejegyzés valamennyi futballszurkoló elmúlt két napját összefoglalja.

22:55 Rendkívül érdekes posztot tett közzé a Forza Football, amely felmérésben mutatja, hogy az adott klub szurkolói hogyan viszonyultak a Szuperliga ötletéhez. Ennek alapján egyértelműen kiderült, hogy az Arsenal szurkolói a legelutasítóbbak 89 százalékkal, míg a Juventus szurkolóinak még mondhatni tetszett is az ötlet, hiszen 52 százalékuk támogatta. Az olasz klubok körében összességében kisebb elutasítottsága volt az ötletnek, mely megmutatja a pénzügyi gondokat az olasz futballban.

23:05 Az FA is hivatalos közleményt adott ki a Chelsea és a Manchester City kilépési szándékára reagálva, amelyben megköszönték a kluboknak, hogy végül a projekt ellen döntöttek, amely az „egész futballpiramist alapjaiban fenyegette”. A rajongóknak is megköszönték, hogy ezekben az időkben igenis hallatták a hangjukat, amely megmutatta, hogy ez a játék még mindig értük van.

23:12 Alekszander Ceferin, az UEFA elnöke üdvözölte a Manchester City döntését, hogy visszavonták a Szuperliga-részvételüket. Mint fogalmazott, örömmel üdvözlik „újra a Manchester Cityt az európai futballcsaládban”. Mint Ceferin fogalmazott, a klub magas intelligenciáról tett tanúbizonyságot azáltal, hogy hallgattak a különböző hangokra, különösen a szurkolói hangokra és örömmel dolgozik velük ismét egy jobb európai futballért.

23:19 A Mundo Deportivo úgy tudja, hogy a Barcelona továbbra is szeretne a Szuperligában részt venni, ugyanis úgy gondolják, hogy ez továbbra is egy remek lehetőség gazdasági és sportszakmai szempontból. Ezt a képet árnyalja, hogy a katalánok egymilliárd eurós adósságban vannak, így a szakadárbajnokság által nyújtott pénz bizony jól jönne nekik.

23:22 Tíz percen belül kezdődik az a Zoom-találkozó, amely erre az egész káoszra pontot tehet, várhatóan még éjfél előtt fogunk fontos közleményeket kapni a klubok részéről.

23:29 Jamie Carragher és Gary Neville eddig sem fogták vissza magukat, ha a Szuperliga kritikájáról volt szó, ám most a Skynak nyilatkozva már mindketten azt firtatták, hogy szeretett klubjuknak tulajdonosváltásra van szüksége.

„Nem látom magam előtt, hogy az FSG a továbbiakban a Liverpool tulajdonosa tudna lenni, tényleg nem. Minél tovább vannak itt, annál rosszabbá teszik a saját helyzetüket” – mondta Carragher.

„Ed Woodward volt a fának a rönkje, most viszont a gyökerekig kell mennünk. Mint tegnap este mondta, az ország összes futballszurkolóját megtámadták azzal, amit tettek. A Glazereknek nincs helye Manchesterben többé” – fejtegette Neville.

23:40 A Szuperliga egyik fő ideológusának, Florentino Pereznek elméletileg ezekben a percekben kellett volna megjelennie a Cadena SER spanyol rádiócsatornánál, ám ez még nem történt meg, így még várnunk kell a további információkra.

23:47 Egyre inkább kezd szárnyra kapni a hír a spanyol sajtóban, hogy az UEFA „tekintélyes mennyiségű” pénzt ajánlott fel az angol csapatoknak, hogy visszalépjenek a Szuperligától, viszont a spanyol csapatok nem kaptak hasonló ajánlatot. Erről először a Mundo Deportivo számolt be, majd az AS is közölte.

23:52 BREAKING: A BBC információi szerint mind a megmaradt négy angol csapat is kiszáll a Szuperligából és várhatóan még a mai nap folyamán megteszik erről a hivatalos bejelentést. Ha ez megtörténik, akkor minden bizonnyal game over az egész tervnek. Az Evening Standard egyelőre annyit erősített meg, hogy az Arsenal lesz a következő csapat amelyik kiszáll.

23:59 A klubok hivatalosan is megerősítették, hogy visszalépnek az Európai Szuperligától és már valamennyi sajtóorgánum is közölte ezt az információt. Az alapítóklubok fele így elállt a tervektől.

0:21 A hivatalos bejelentésről és a klubok közlemények egyes részleteiről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

0:23 A tweet, ami összefoglalja az Európai Szuperliga jelenlegi állását.

Cikkünket frissítjük…

Minden várakozást felülmúlt a NASA új kommunikációs rendszere

226 millió kilométerről kaptak üzenetet az egyik szondájuktól.

Divat, pénzkidobás vagy tényleg hatékony a szemránckrém? Szakértők válaszolnak

A szemkörnyékápolók hatékonyságát illetően megosztóak a vélemények: van, aki imádja őket, míg más azt gondolja, hogy nem sok hasznuk van. Most szakértők mondták el, mit érdemes tudni ennek kapcsán.