Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,309 $

Túlságosan felnagyíthatták a brit koronavírus-mutáció veszélyeit

A B.1.1.7 névre keresztelt koronavírustörzs a legújabb kutatások alapján semmilyen eltérést sem mutat az eredeti, Vuhanból származó alapváltozathoz képest.

Flickr/NIAID
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Lancet Infectious Diseases tudományos folyóiratban közzétett tanulmány szerint kizárólag a vírustöltöttség szintje volt magasabb a B.1.1.7 covid-törzzsel diagnosztizált pácienseknél, a kórlefolyást azonban a kórokozó koncentrációja nem befolyásolta.

Habár a brit kormány korábbi közleményében azt írták, a mutáció szorosan kötődik az elhalálozások és az új koronavírus-esetek fellángolásához, erre tudományos bizonyítékokat nem találtak. Soron kívül Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

David Lye, a Szingapúri Fertőző Betegségek Nemzeti Kutatóközpontjának vezető tudósa és kollégái egy új szemszögből vizsgálták meg a helyzetet, metaanalízisük során pedig kiderítették, hogy kizárólag közösségi fertőzések esetén a legidősebb koronavírus-betegeknél figyelhetőek meg jelentős eltérések a mortalitásban – írta a MedPage Today hírportál.

„Habár a korábbi kutatások rámutattak, hogy szignifikáns különbségek voltak az elhalálozásokban, a kockázat növekedése az eredeti vírustörzshöz képest minimális. Kizárólag genetikai szekvenálással lehetne tisztább képet kapni a helyzetről.”

Lye hozzátette, ahhoz, hogy ki tudják jelenteni, valóban tévesnek bizonyultak a szakértők előzetes feltételezései, további kutatásokat szükséges végrehajtaniuk, ezért arra biztatta a tudósokat, hogy kezdjék el az erre irányuló tanulmányok lebonyolítását.

Korábban egy brit kutatócsapat bebizonyította, hogy a B.1.1.7 koronavírus-mutáció nemcsak hogy azonos kórlefolyással jár, mint az eredeti vuhani covid-törzs, de még csak nem is halálosabb, ami szöges ellentétben állt azzal, amit szakemberek és politikusok hónapok óta hangoztattak.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.

Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Történelmi ütést mért a NY Red Bullsra az Inter Miami szombaton az MLS aktuális fordulójában, így a csapat tagjai a lehető legjobb hangulatban látogathatnak ki az F1-es Miami Nagydíjra.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.